SMART LIVING

GUIDE | 5 tricks til at tage bedre billeder med mobilen

Er du træt af at tage dårlige billeder? IN guider med simple råd til at tage lækre billeder med mobilen.

Vi har alle prøvet at stå i en situation, hvor man gerne vil have et billede sammen med sine kære og med en flot udsigt som baggrund. Problemet er dog, at der ikke lige er nogen i nærheden, som man kan spørge om at tage billedet, eller som man har lyst til at spørge.

Efter utallige forsøg opdager I, at I kun har fået halvdelen af jeres slørede ansigter med på billederne, og intet af den skønne baggrund – billedet kunne ligeså godt være taget hjemme i stuen.
 

IN giver her de bedste tips og tricks til at tage bedre billeder med mobilen
 

1) Naturligt lys
Tag så vidt muligt billeder i dagslys, da farverne på billederne bliver virkelighedstro. Stå med solen foran dig, men undgå at stå i direkte sollys, da det både kan brænde billedet helt ud men også skabe uønskede skygger i ansigtet. 
 

2) Selvudløser
Det er muligt på de nyere iPhones at sætte selvudløser på og, hvis man fx har en Android, er det muligt at hente en app til det formål - så er det blot at finde et stabilt sted at stille den.

Ekstra tip: 
Det er muligt at købe et lille stativ, som man kan have med i tasken. Så slipper du for at bekymre dig, om mobilen nu tipper.
Kan fås online HER 
 

LÆS OGSÅ: #FollowMeTo | Se de utrolige rejsebilleder
 

3) Selfiestick
Det er muligvis ikke særlig flatterende at stå med en selfiestang, men den er i den grad praktisk. Og gør det muligt at få langt flere personer med på et billede eller meget mere af en lækker baggrund. De er gode på ferier, hvor de fleste alligevel går rundt med en selfiestang.
Kan fås online på HER

Ekstra tip:
Dét som er endnu mere kikset end at stå med en selfiestang er billeder, hvor man kan se selfiestangen. Så sørg derfor for at justere mobilen til en vinkel, hvor man kan ikke kan se den - og tag et par testbilleder.

4) Tag flere billeder
Tag billeder i flere vinkler, og hold øje med der ikke er en arm eller nogen fødder, som er beskåret uheldigt væk. Prøv desuden at undgå at tage billeder nedefra, da det ikke gør noget godt for nogen. Husk at se efter, hvor kameraets fokus er. Mange tager billeder uden at lægge mærke til, hvor kameraets fokus er, hvilket kan resultere i et sløret motiv med en klar baggrund. Leg også gerne med hvor du sætter kameraets fokus, da det kan give billederne et lidt kunstnerisk præg. 

Ekstra tip: 
Tag gerne billeder oppefra og ned, da det giver en slankende effekt
 

LÆS OGSÅ: Nye kunstneriske talenter hos 42Gallery
 

5) Redigering
Gode apps kan redde ”dårlige” billeder, som fx er slørede og for mørke. De kan dog også forfine de i forvejen gode billeder. Man kan fx bruge filtre, som lægger forskellige effekter over billederne, som giver billederne et personligt præg. Der findes utallige apps til forskellige formål. Med nogle apps kan man sætte en ramme rundt om billedet, lave kollager eller skrive tekst direkte på billederne. Andre apps giver mulighed for at gøre tænderne mere hvide og rette andre uperfektheder til. 

Ekstra tip:
På mange mobiltelefoner er det muligt at justere lys, kontrast og skarphed uden en app. Et andet trick -  som kan bruges til gøre ansigtsportrætter mere fængere - er at gøre øjne og tænder lysere, da det kan give portrættet en større dybde.
 

Se de 8 apps vi anbefaler i galleriet

8 apps til bedre billeder

Læs mere om: