SMART LIVING

GUIDE: Væk med fnuller

Fnuller kan lægge en dæmper på et fedt outfit, og være en krig at kæmpe med. IN hjælper dig til at fryse, skrabe og skrubbe fnuller væk.

Det er vintersæson og dermed fnullersæson. Selv om det er dejligt at hygge sig i vamsede store sweatere, er konsekvensen ikke altid lige hyggelig. Fnuller. Vi hader det - både den slags der kommer på den smarte T-shirt, du har haft på under din sweater. Men også den slags, som kommer sig af slid, på din yndlings sweater.

Her får du en guide til at forebygge og fjerne fnuller, så du kan forlænge dine yndlingsitems levetid.

Sådan kommer du af med fnuller

Læs herunder, hvordan du slipper af med irriterende fnuller på din sweater.

LÆS OGSÅ: 13 lækre strik til vinteren

Frys fnuller din sweater

Har vi ikke alle en strik hængende i garderoben, som vi ved, er ekstra god til at fnuldre og fælde? I så fald, har vi fundet et nemt og gratis trick til at forebygge fnuller. Put din strik i en frysepose og kom striktrøjen i fryseren over natten. Ja, det lyder måske dumt, men minusgraderne holder på fibrene i tøjet.

Skrab fnuller af din sweater

Ja, her tales der om at barbere din strik. Slid-fnuller forsvinder nemlig oftest ikke bare med en fnugrulle, her skal der andre metoder i brug. Med en billig engangsskraber kan du fjerne fnuller hurtigt og effektivt, ved bare at skrabe fnulleret af trøjen. Her er det vigtigt, at du ikke bliver for overivrig, men skraber med blød hånd og forsigtigt.

Alternativet til engangsskraberen er en uldshaver, som kan købes online her til 93 kr. 

LÆS OGSÅ: Sådan rengør du dine sneakers

Skrub din sweater

En fnugrulle kan både være din bedste ven, og din værste fjende. Hvor mange gange har man ikke stået, og været skuffet over rullens resultat? Udskift din fnugrulle med en køkkensvamp for et mere effektivt og fint resultat. Her tales der ikke om noget fancy, men blot om de velkendte farverige køkkensvampe med grøn skureflade. Forsigtig ’skrub’ din trøje med køkkensvampen indtil den er fri for fnuller. 

LÆS OGSÅ: Tip: Sådan udvider du dine sko

Læs mere om: