Katrine Axholm
SMART LIVING

Husk lige at have det sjovt... Sammen!

Husker I at lege med hinanden? Spørger INs klummeskribent Katrine Axholm. Hvis ikke, så er det altså med at komme i gang… Bliv mindet om hvorfor herunder …

Husker I at lege med hinanden? Eller er I meget bedre til at optimere jeres liv, få hverdagen til at hænge sammen, får koordineret alt det praktiske, passet hjem, børn, fitness og venner og så glemme alt det sjove? Garanteret, det er de fleste af os nemlig.

Vi har sådan brug for at få sat alt i rammer og skemaer, for at få et liv med far, mor, børn og job til at hænge bare nogenlunde sammen. Når så hverdagen kører på skinner, så er vi for trætte, for stressede, for sure og for drænede til at have lyst til noget af det, som i sidste ende skal være det, som fylder os op. Vi orker måske en fest, en par-middag og en brandert et par gange om året, men resten af tiden ligner leverpostej og trummerum og vi keder os eller er for pressede.

Læs også: Hvor bliver dine penge af? Økonomieksperten har svaret.

Eller det ser måske meget godt ud på papiret, hvis jobbet er det rigtige, børnene trives og gulvet er vasket. Men hvornår har du sidst klasket dig på lårene af grin, spist desserten før hovedretten, danset med dine børn i stuen eller elsket, så du kunne høre englene synge? Hvornår har du sidst taget den mand du har kendt og elsket i 14 år om livet og snavet hende i gulvet? Hvad er der blevet af lir, saftig sex, fis og ballade? Hvad er der blevet af det eksperimenterne med tørklæderne om håndleddene om sengestolperne, blindsmagning foran køleskabet og grisekostumerne? Kigger du over på din partner og ser ham mere som en ven, end som ham du har lyst til at lege med, snakke med og kilde, til han ikke længere kan trække vejret? Uanset hvad du er til, er du så ikke faldet lidt af på den, helt ærligt?

Men hvordan er det lige vi både skaber trygheden og stabiliteten og stadig bevarer plads til det impulsive, det skæve, det liderlige? Måske er det I virkeligheden vores største udfordring som voksne, hvis vi gerne vil have begge dele. Tilregneligheden og samtidig passionen og letheden.

Læs også: Klummen om de jubelglade bryster

Jeg tror det vigtigste er at vi er nødt til at skabe det for os selv. Terminen skal betales, ungerne hentes, det er ikke til at komme udenom, når først vi har indrettet os på den måde. Der er ikke samme mulighed for at sidde på en café og drikke café au lait og spille backgammon og ryge smøger, som jeg gjorde en stor del af halvfemserne og det er egentlig ok eller?

Men derfor skal hele voksenlivet ikke ædes af hverdag og pligter. Så ramler vi nemlig ind i en 40 års krise, forelsker os i en kollega, fordi vi tror livet er meget sjovere med ham eller får lyst til skrigende at forlade det liv, vi selv har skabt. Og det er jo ikke det du vil vel?

Så det er altså nu. Det er nu vi for alvor skal tage ansvaret og skabe det sjove, inspirerende, sexede og legende liv. Det er nu du skal huske at sætte tid af i kalenderen til at smøre din elskede ind i Nutella og slikke det af, bare fordi du har lyst. Det er nu I skal kigge hinanden dybt i øjnene og sige Jeg vil dig stadigvæk, kom lad os lege. Du får det ikke foræret, det er bare med at sætte i gang. Måske allerede i aften?

Læs mere om: