SMART LIVING

Hvordan skal du klæde dig til din jobsamtale?

Vi har nok alle stået dagen før en jobsamtale og blevet ramt af den berygtede tøjkrise. Vi vil så gerne give et godt indtryk og sende de rigtige signaler, og det er ens påklædning i dén grad med til at sørge for. Så hvad skal du tage på?

Alt efter, hvilket job du søger, kan mange forskellige looks og stilarter være passende til en jobsamtale. Men oftest giver det et godt indtryk at være komfortabel og ikke se ud, som om man har gjort for meget for at ”dress to impress”.

Dit look til en jobsamtale skal selvfølgelig være i tråd med, hvordan du normalt ville klæde dig på arbejde. Der dog et ”men” eller to. Man bør selvfølgelig tænke over, om man er for udfordrende i sin stil; er blusen lidt for nedringet? Nederdelen for kort? Kjolen for stram? Med dette råd menes der ikke, at kvinder ikke må vise deres former frem – selvfølgelig må de det – men alt med måde!

LÆS OGSÅ: SHOPPING | Opgrader din workwear-garderobe

Når man klæder sig på til en jobsamtale, gælder det om at finde balancen mellem at passe ind og ikke blive for kedelig. Du kan nemt give et meget kedeligt og konservativt indtryk af dig selv, hvis du bliver overforsigtig og udelukkende går efter det sikre valg. Hvis du derfor vælger at gå den mere klassiske vej med et jakkesæt – hvis det er, hvad der er passende i den stilling, du har søgt – så giv dit outfit lidt liv med en cool taske eller nogle lidt mere detaljerede sko.

Hvis du på den anden side er meget spraglet i din stil og har lyst til at gå all-in på farver og mønstre, så miks dem med nogle mere klassiske items, der giver det et mere jordnært udtryk.

3 tips til når du skal klæde dig på til en jobsamtale:

  • Vær tro mod din stil: De har valgt at indkalde netop DIG til samtale, så vis dem, hvem du er.
  • Vær komfortabel: Hvis du aldrig har haft et par stiletter på, er det ikke til jobsamtalen, du skal lufte dem første gang. Vælg i stedet et par stilede loafers eller et par fine ballerinaer.
  • Husk kontrasterne: Er din nederdel stram, så kombinér den med en luftig bluse. Er din kjole sort, så giv den et pift med en farvet taske. Er dit look mønstret, så hold det stilet med et par sorte sko.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER