SMART LIVING

Karrieretips fra Eva Harlou

Få de bedste karrieretips fra tv-vært og arkitekt Eva Harlou og hør om, hvilket fag hun var forbi, før hun valgte arkitektstudiet.

Selvom Eva Harlous CV umiddelbart stikker i to forskellige retninger med job som både tv-vært på X-Faktor og arkitekt, så er der alligevel en rød tråd gennem hendes valg. IN har talt med den 40-årige karrierekvinde og spurgt ind til hendes bedste karriereråd samt hvordan hun formår at skabe forbindelse mellem hendes forskellige jobs.

For mange virker der langt mellem arkitekt- og mediebranchen. Hvordan endte du med et ben i dem begge?
– Efter at have arbejdet en årrække som arkitekt, fik jeg tilbuddet om at være tv-vært på det, der blev en lang række arkitektur- og boligprogrammer, hvilket virkede helt naturligt for mig. I takt med, at jeg blev mere og mere hjemmevant som tv-vært, fik jeg flere muligheder i den branche. Jeg fik bl.a. en fantastisk mulighed for at prøve kræfter med store underholdningsprogrammer som X-Factor. Jeg har altid været både meget faglig og meget udadvendt, så det, at beskæftige mig med både arkitektur og tv, passer rigtig godt til min personlighed. 

Hvad er det bedste karriereråd, du har fået?
– Jeg har arbejdet med mange virkelig dygtige folk og gennem det, har jeg lært, at jeg skal sætte pris på og dyrke lige netop det, som jeg kan. Det er kun fantastisk, at vi alle er forskellige og kan noget forskelligt. Og så er det værd at huske, at ingen er fejlfri. Men jeg bestræber mig altid på at gøre mig umage og have respekt for andre. 

Hvilket øjeblik i din karriere, er du mest stolt af?
– Da jeg blev færdiguddannet arkitekt. Det var stort. Så var jeg pludselig også mit fag, da jeg var ”arkitekt Eva Harlou”, når jeg fik breve i postkassen. Siden er faget vokset helt sammen med min personlighed. Det er ret fint. 

LÆS OGSÅ: 5 kendte kvinder, der fik succes efter 40

Er der noget, du ville have gjort anderledes i dag?
– Overordnet fortryder jeg ikke nogle karrieremæssige valg. Men jeg bliver hele tiden klogere, og ser det som en vigtig egenskab at kunne forholde mig ydmyg og åben overfor nye og bedre måder at leve og arbejde på. Jeg startede med at læse medicin ­­– et fag, som arkitektskolens skabende ånd og pulserende kreativitet vandt over, men også et fag som jeg fortsat synes er umanerligt fascinerende. Hvis jeg kunne være blevet både arkitekt, tv-vært og læge, så havde det været fantastisk. 

Hvilket tip vil du give til andre, der vil gå samme vej som dig?
– Det er et stort ansvar at designe rammerne om menneskeliv. Det er også et stort ansvar at stå på en scene eller i tv foran mange seere. Det forpligter, så elsk, hvad du laver, gør dig umage og udvis respekt. Du skal give mere end du tager.

Blå Bog

  • Født i Skanderborg i 1977
  • Uddannet cand.arch. fra Arkitektskolen i Aahus i 2003
  • Selvstændig arkitekt med eget studio siden 2006
  • Samarbejdet med bl.a. Rosendahl Design Group, FDB Møbler og Mather Design
  • Vært på tv-programmer som Arkitektens Hjem, Danmarks Skønneste Hjem og X-Faktor
  • Bor i København med sine to børn

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: