SMART LIVING

Sådan bliver gadget-tendensen i 2014

Det er smart at hedde noget med ’smart’. Også i 2014. Her vil flere af os få et smartwatch, mange vil betale med deres smartphone, og endnu flere vil se film og fjernsyn på deres smart-tv.

Christiane Vejlø, trendanalytiker og stifter af sitet Elektronista deler her hendes synspunkt på de digitale tendenser i 2014.

Et smartwatch bliver snart et naturligt tilbehør til vores smartphone. Med et smartwatch kan man lade mobilen blive nede i sin taske og på en diskret måde modtage Facebook-beskeder, opkald og sms'er.

Det er blevet dårlig etikette at have sin mobil fremme på bordet hele tiden. Sony og Samsung er allerede ude med et, og Apple har et nyt på vej.

Læs hvordan du får fem gratis sundheds-apps her

Vi måler mere og mere os selv i forhold til motion, hvad vi spiser, og hvor meget vi sover. Ved hjælp af apps samler vi data, der kan omdannes til grafer, så vi kan følge vores udvikling. Den tendens vil vokse endnu mere i det nye år.

Vi har fundet ud af, at der ikke er nogen grund til at eje en sang eller en film. Den tendens kan vi især se på Spotifys popularitet og på Netflix og Viaplay.

Apple kommer snart med et smart-tv. Når Apple kommer med et produkt, virker det gerne rigtigt godt og giver ofte det sidste store stød til produktets gennembrud.

Læs om det nye app til kvinder med brystkræft her

Det bliver mere mainstream at have en 3-d-printer. Især blandt mennesker, der laver et håndværk - også inden for mode.

Med en 3-d-printer kan man både lave briller, tørklæder og for eksempel sko afhængigt af det materiale, man kommer i.

Mobile pay vil bryde muren og blive endnu mere populært. Mobilselskaber og banker er i fuld gang med at udvikle på det.

Hjem, hvor man kan styre alt online, vil på længere sigt blive populært. Køleskab, ovn, blender - alt, der er elektronisk, vil man kunne styre online.

Også låsen til boligen vil blive digital. På den måde kan man låse op for håndværkeren, mens man passer sit arbejde. Eller man vil kunne tænde og slukke lyset, musikken og varmen, mens man er på ferie.

Læs mere om: