SMART LIVING

Sådan lever du bæredygtigt på festival

Kan man leve bæredygtigt på festival uden at gå på kompromis med festivalsoplevelsen? Få seks bæredygtige råd til din festival her.

En af landets mest populære festivaler, Roskilde Festival, har selv tænkt bæredygtighed ind i alt fra madboder til affaldssortering. Men du kan også selv være med til at gøre en forskel for miljøet.

Her får du de 6 bedste tips til, hvordan du kan leve bæredygtigt på sommerens festivaler uden at gå på kompromis med festivalsoplevelsen.

LÆS OGSÅ: 5 ting du kan glæde dig til på Roskilde Festival

6 bæredygtige råd til din festival

1. Investér i kvalitetsprodukter, som kan genbruges i mange år

Køb telt, sovepose, luftmadrasser, pavilloner og andet udstyr af god kvalitet. Det koster lidt mere, men kan tilgengæld bruges igen næste år og øge din komfort. Størstedelen af festivalernes affald er campingudstyr af dårlig kvalitet, som desværre ikke kan genbruges og ej heller genanvendes.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival til kamp mod klimasvin og overforbrug

Man kan aldrig vide sig sikker med det danske sommervejr, så invéster også i et par lækre gummistøvler. Find 10 fashionable gummistøvler her.

2. Læg en plan for, hvordan du kommer hjem med alle dine ting

Inden du nærmer dig festivalens sidste dag - og grumme tømmermænd - er det en god idé at have tænkt på, hvordan du bedst muligt får dine ting med dig hjem igen. Læg en plan med din lejr så det er nemt for jer at træffe de klimavenlige valg.

Tip: Du kan faktisk få sendt dine ting hjem, hvis du ikke orker at slæbe på dem. Læs mere på Roskilde Festivals hjemmeside.

3. Skift makrel på dåse ud med kikærter på dåse

Du har hørt det før. Vores madvaner har en stor betydning for miljøet. En ny undersøgelse fra tænketanken Concito viser, at ved at skære ned på kød og mælkeprodukter kan du gøre den største forskel. Pak din taske med gode proteiner fra planteriget, der som en bonus ikke engang skal være på køl.

4. Spis godt, vegetarisk og lokalt 

Er du ikke til hjemmebragt mad på dåse, står der heldigvis et hav af lækre madboder klar til at fylde sultne maver. Nysgerrigheden efter at udforske mere miljørigtige måder at spise på, præger Roskilde Festival, der igen i år disker op med adskillige grønne og lokale madboder.  

LÆS OGSÅ: Den ultimative pakkeliste til festival

5. Klimavenlig transport til og fra festivalpladsen

Roskilde Festival har gjort det nemt for gæster at komme til på en klimavenlig måde, med toge der kører direkte til deres egen station. Tag toget til festivalen og slap af og hyg dig, inden du skal være på i en uge - eller kør flere sammen i bil, hvis toget ikke er en mulighed.

6. Spar på plastikservice

Plastik er en af miljøets store syndere. Særligt plastik engangsservice, der sjældent bliver genbrugt. Sig nej tak til plastikservice – og sugerør – og medbring dit eget service i bambus, som du trygt kan smide ud, uden at bekymre dig for miljøet, da det er bionedbrydeligt.

LÆS OGSÅ: De kommer på Roskilde Festival 2019

Kilde: Roskilde Festival

Læs mere om: