SMART LIVING

Se hvad du skal organisere og ikke organisere i dit liv

Spar dig selv for tid og ryd kun op i det, som giver mening, så du kan frigive din fritid til andet og sjovere end kategorisering og systemer.

Alt er ikke lige vigtigt at have styr på, hvilket kan være en befrielse, da det modsatte virker uoverskueligt for de fleste. Se her, hvilke ting du med fordel kan organisere og hvilke, du bare skal lade være med at bruge din energi på.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Teknologi

Organiser dette: Din smartphones startskærm

Det kan hurtigt fikses. Sørg for at din startskærm kun har de apps, som du bruger dagligt. Flyt de andre apps over i et andet skærmbillede – eller endnu bedre; få sorteret ud i dem og slettet dem. Dette alene kan spare dig fra at orientere dig mange gange hver dag, når du tager telefonen op for at finde noget bestemt.

Ikke dette: Din e-mail

I 2011 studerede IBMs forskere 85.000 eksempler på søgninger i gamle e-mails og opdagede, at søgefunktionen er et langt mere effektivt værktøj end omhyggeligt kategoriserede mapper. Overvej, om dine mapper stjæler mere af din tid end de hjælper.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mere ud af dagen

Skabe

Organiser dette: Indpakningspapir og forsyninger

En omhyggeligt udvalgt gave fortjener mere end en rynket indpakning. Men det er præcis det, du får, hvis du skubber papirer og bånd ind i et skab. Så skab orden her.

Ikke dette: Pynt til de forskellige højtider

Det er ganske få dage om året, at du har brug for nisser, påskekyllinger og græskar. Du tager dem frem og så ligger du dem tilbage igen. Giv derfor dig selv en pause og spring over kategoriseringen af juletræspynt, udendørsdekorationer og bordpynt til fordel for mere tid til at slappe af efter strabadserne.

Køkken

Organiser dette: Køleskabet

Et ryddeligt og ordentligt køleskab er ikke bare mere hygiejnisk (opbevaring af fx kød på den nederste hylde forhindrer uønskede dryp) men kan også hjælpe dig med at træffe sundere valg. Ved at putte frugt og grønt på den øverste hylde fremfor i den klassiske grøntsagsskuffe, viser studier, at det opmuntrer folk til at spise tre gang så meget af det.

Ikke dette: Urter og krydderier.

Lad være med at købe dyre løsninger til opbevaring af dine krydderier. Hold det simpelt og hav dem, du bruger ofte i fornt, og dem, du bruger mindre, bagved.

LÆS OGSÅ: 5 grundlæggende principper for den perfekte garderobe

Entré

Organiser dette: Posten

Anskaf dig en bakke til kataloger og magasiner og overvej, om du skal skifte til digitale abonnementer, hvis du alligevel sidder mest med din tablet. Sørg for at lægge dine regninger på et altid synligt sted, så du husker at betale dem.

Ikke dette: De forskellige ting, du bærer i din pung eller lomme

Et smart trick er her, at have en lille bakke, hvori du kan tømme din taske eller lommers indhold hver dag, når du kommer hjem. På den måde har du kaos indenfor et begrænset rum. Når du skal finde dine ting næste morgen, så behøver du ikke søge efter dine ting flere forskellige steder.

LÆS OGSÅ: Pyramidereglen som alle stilfulde kvinder kender, eller gør de?