SMART LIVING

Skal man have børn med til bryllup?

Når gæstelisten skal sammensættes til et bryllup, er der tit et stort spørgsmål, der melder sig: Skal man invitere børn med til bryllupsfesten?

Der går mange overvejelser ind i en bryllupsfest for at sikre, at det bliver det bedste brag for både brudepar og gæster. Gæstelisten kan være noget af det, der er allersværest at få styr på. For hvor sætter man grænsen? Og hvor mange har man råd til at invitere?

Særligt de helt små gæster kan blive et dilemma. For skal du invitere børn med til dit bryllup?

Hvordan holder man et godt bryllup med børn?

Hvis I har besluttet jer for, at børn gerne må komme med til jeres bryllupsfest, så er der et par ting, der er smarte at overveje inden. Selv de mest velopdragende englebørn kan have svært ved at sidde stille under en hel middag, så det er en god idé at sørge for, at der er et legerum eller lignende, hvor børnene kan slå sig løs mellem retterne. Af samme årsag er det også en god idé at samle børnene ved et børnebord, så der ikke opstår for mange ”huller” i bordplanen, når de løber ud for at lege. Det kan også være en idé at hyre en barnepige, der kan holde øje med børnene, så deres forældre kan slappe mere af og være til stede til festen.

Husk dog også, at et bryllup er magisk – også i børnehøjde – så sørg for, at børnene er med til de særlige øjeblikke i løbet af aftenen.

LÆS OGSÅ: Dresscode-regler og god stil på sociale medier til bryllup

Hvordan kan jeg frabede mig børn til bryllup?

Hvis I ikke ønsker at have børn med til jeres bryllup, så er det 100 procent jeres beslutning. Lav nogle klare rammer, som gæsterne kan forstå – frabeder I jer alle børn under 18? Er det små børn under 7? Eller er det venners børn, men ikke familiens børn, som I frabeder jer?

Bliver gæsterne fornærmede, hvis der ikke må komme børn med til bryllup?

De fleste vil have forståelse for, at der ikke skal børn med til brylluppet. Inden invitationerne ryger ud, kan det dog være en god idé at ringe forældrene op og fortælle dem om jeres beslutning, især hvis I har for eksempel har besluttet, at det kun er nogle børn, der skal med. Så undrer gæsterne sig ikke, når de modtager en invitation uden børnenes navne på.

Nybagte forældre kan have svært ved at deltage i et bryllup uden deres baby, hvis moren stadig ammer. Det er værd at have in mente.

Hvordan kan man sørge for at nybagte forældre får en god bryllupsfest?

Hvis I gerne vil sørge for, at jeres venner kan komme, selv om de har en nyfødt, så er det en god idé at sørge for gode rammer til den ammende. Er det muligt at placere hende et sted, hvor hun nemt kan liste ud for at amme? Kan I lave et lille amme-område til hende?

Uanset hvad I vælger, er det jeres beslutning. Sæt klare rammer, og informér gæsterne ordentligt inden, så jeres bryllup bliver en fantastisk fest – med eller uden børn.

LÆS OGSÅ: Her er Hollywoods korteste ægteskaber

Læs mere om: