TALK OF TOWN

10 europæiske lande, der er bedst for kvinder at arbejde i

Når det kommer til ligestilling på arbejdspladsen, har Skandinavien traditionelt set stået forrest. Men en ny undersøgelse viser et overraskende udfald. Læs med her, når IN løfter sløret for hvilket land, man som kvinde, har størst mulighed for at opnå succes på arbejdspladsen.

I mange år har Skandinavien stået forrest når det kommer til progressive politikker i forbindelse med ligestilling på arbejdspladsen. Men når alt kommer til alt, er Skandinavien så stadig med i toppen når vi kigger på kvindernes mulighed for succes på arbejdspladsen?

Ifølge en undersøgelse fra Reboot Online, er svaret nej. Det er vi desværre ikke.

Ved at evaluere en række faktorer, der bidrager til kvinders succes på arbejdsmarkedet, oprettede Reboot Online et pointbaseret indeks, der bestemte, hvilke europæiske lande, der giver kvinder de bedste muligheder for succes.

Læs også: Kvinder har kæmpet kampe i over 100 år, men hvad har de egentligt opnået? 

Er du også nysgerrig på, hvilke 10 lande, der ligger i toppen? Så læs med her: 

Nr. 10: Sverige (166,5 ud af 300 point)

Nr. 9: Letland (166,6 ud af 300 point)

Nr. 8: Italien (179,9 ud af 300 point)

Nr. 7: Rumænien (196,6 ud af 300 point)

Nr. 6: Slovenien (199,9 ud af 300 point)

Nr. 5: Holland (206,5 ud af 300 point)

Nr. 4: Norge og Slovakiet (209,9 ud af 300 point)

Nr. 3: Estland (220 ud af 300 point)

Nr. 2: Kroatien (229,9 ud af 300 point)

Nr. 1: Bulgarien (236,6 ud af 300 point)

Naomi Aharony, CEO og Co-Founder af Reboot Online mener, at udfaldet fortæller noget om, at der er en ny udvikling i ligestilling på arbejdspladsen i de europæiske lande. Overraskende rykker Balkan-landene hurtigere end de Skandinaviske lande gør.

-Selv om det er godt at se nogle fremskridt, står kvinder stadig over for adskillige udfordringer, når det kommer til ligestilling på arbejdsmarkedet. Det gør de både når man ser på lønforskellen, manglende ledelsesrepræsentation, regeringsincitamenter og balance mellem arbejde og privatliv. Og Covid-19 har bestemt ikke gjort det bedre - især ikke for kvinder med børn. 

Læs også: De tre vigtigste kvindekampe lige nu 

Danmark ligger på en femtendeplads med 133,2 point, mellem Island på fjortendepladsen og Grækenland på en sekstendeplads. Skal vi ikke kæmpe endnu hårdere for at få Danmark højere op på listen?

Læs mere om: