TALK OF TOWN

10 Hollywood-stjerner du ikke vidste havde danske rødder

Er der noget, der altid kan gøre os lidt ekstra stolte, så er det når vores lille land, på den ene eller anden måde bliver omtalt ude i den store verden. Derfor synes vi også det er ekstraspændende, når det går op for os, at de helt store Hollywood-stjerner har danske forbindelser. Vi har samlet 10 celebs med danske rødder, som du kan læse om lige her.

Vi ved godt, at det er lidt ananas i egen juice, men vi bliver altså bare stadig underligt stolte, når vores lille, danske land bliver omtalt i udlandet, og hvis én stor kendis viser sig at have danske forbindelser, er vi ikke til at skyde igennem! 

Men hey, når det tætteste, vi kommer på amerikansk stjernestøv, er gennem Jessica Albas danske forfædre og Beyoncés nulevende, danske slægtninge, så går vi all-in på dén fortælling.

Derfor har vi selvfølgelig dedikeret en artikel til 10 Hollywood-stjerner, der har danske slægtninge. Det får næsten livet som A-list-kendis til føles lidt tættere på...

Læs også: 15 Hollywood-stjerner, der landede en anden rolle, end den de gik til audition på

Du kan fx læse om supermodellen Karlie Kloss' danske forbindelser - eller om Elijah Wood, som både har forelsket sig i dansk blod, men også selv er født med det.

Elijah Wood

Foto: Mega

Skuespilleren, der blev verdenskendt for sin rolle som Frodo i Ringenes Herre, har foruden sin danske kæreste også en dansk bedsteforælder nemlig Elijahs mormor, som var dansk.

Alexis Bledel

Foto: Mega

Om end det er lidt langt ude, så har Gilmore Girls-stjernen Alexis Bledel danske oldeforældre, og det tæller jo også.

Beyoncé

Foto: Mega

Superstjernen Beyoncé har faktisk amerikansk familie i Danmark. Superligaspilleren Ryan Johnson Laursen er nemlig intet mindre end grandfætter til Beyoncé - og selv om det er langt ude, så tager vi den med! Rygtet siger desuden, at fodboldspillerens mormors (som bor i USA) har samme pigenavn som Beyoncé.

Eliza Dushku

Foto: Mega

Selv om det er svært at høre på Bring It On-skuespillerens navn, så er hendes mor, der hedder Judith Ann Rasmussen, faktisk dansk, hvilket selvfølgelig gør Eliza halvt dansk. 

Hayden Christensen

Foto: Mega

Som det fremgår af navnet, så har Anakin-skuespilleren også danske rødder.

Jamie Lee Curtis

Foto: Mega

Den 61-årige skuespillerindes bedstemor har danske rødder. Bedstemorens forældre var nemlig danske immigranter i USA. 

Jessica Alba

Foto: Mega

Det er svært at forestille sig, at Jessica har danske rødder, men det viser sig faktisk, at hendes mor hed Jensen til efternavn (indtil hun giftede sig med Albas mexicanske far), fordi Jessicas morfar var af dansk afstamning, men dog født og opvokset i USA. 

Karlie Kloss

Foto: Mega

Her spotter vi op til flere skandinaviske træk, hvilket stemmer overens med, at Karlies oldemor, Ella, var pæredansk.

Scarlett Johansson 

Foto: Mega

Det kommer vist ikke bag på nogen, at Scarlett er halvt dansk. Skuespillerinden, der ligeså godt kunne være opvokset i Danmark hos sin københavnske far Karsten, blev Hollywood-stjerne i stedet, men har dog stadig dansk statsborgerskab, hvilket vi synes er ret sejt.

Læs mere om: