TALK OF TOWN

12 ting, du ikke vidste om Adele

Adele er en af de mest populære sangerinder nogensinde - og heldigvis er der endelig mere musik på vej. Derfor er det ved at være på tide, at vi ved lidt mere om den britiske sangerinde, end at hun har en fantastisk sangstemme og står bag hits som 'Rolling in the Deep' og 'Hello'. Læs 12 facts om Adele, som du sikkert ikke vidste.

SANGKARRIERE PÅ PAUSE

Adele har holdt en lang pause fra sin sangkarriere, siden hun i 2017 måtte aflyse det resterende af sin turné rundt om i verden for at gennemgå en nødvendig operation af sit stemmebånd. 

Nu - 3 år senere - er hun endelig klar til at genoptage karrieren og producere nye megahits, som vi kan skråle med på. 

NYT ALBUM PÅ VEJ

Hendes nye album skulle have været udkommet i september, men er blevet udsat på ubestemt tid, fordi det - meget simpelt - ikke er færdigt endnu. 

I mellemtiden har Adele overrasket med et comeback som værtinde på 'Saturday Night Live'-scenen, hvor hun jokede med sin forsinkede musik og sin fysiske forvandling, som har gjort hende uigenkendelig for mange. 

LÆS OGSÅ: Kan du genkende Adele på dette nye billede?

Mens vi venter i spænding på det nye album, har IN samlet 12 facts om den store sangstjerne, som kan gøre dig klogere på Adele og hendes musik. 

Psst... Måske kan du endda regne ud, hvad det nye album kommer til at hedde - hvis altså Adele holder fast i hendes traditionelle måde at navngive sine albums på. 

12 TING, DU IKKE VIDSTE OM ADELE

Hedder hun egentligt Adele? 
Måske har du undret dig over, hvad Adeles rigtigt navn er? Hun hedder rent faktisk Adele - hendes fulde navn er Adele Laurie Blue Adkins.

Adele og Beyonce har noget tilfælles
Adele har noget helt specielt tilfælles med Beyonce. De har nemlig begge vundet hele seks Grammys på samme aften - som de eneste kvindelige sangere nogensinde.

Et 'nemt' hit
Adele skrev sit første single-hit ’Hometown Glory’ fra 2007 på kun 10 minutter. Hun var 18 år gammel, da hun skrev sangen i protest mod sin mor, der forsøgte at overbevise hende om at søge ind på London Universitet for at studere.

Hvorfor hedder alle hendes album et tal? 
Adeles tre albummer hedder '19', '21' og '25' og står for, hvor gammel Adele var, da hun lavede albummet.

Overdådighed er ikke lig med succes
Adele boede før i et kæmpe mansion med 10 værelser, men solgte det fordi de kun brugte ni ud af de ti værelser.

Dårlig rygevane med store konsekvenser
I 2011 undergik Adele en halsoperation, som hendes læge mente, var på grund af hendes dårlige rygevane. I 2015 stoppede Adele med at ryge og har efterfølgende indrømmet, at hun tror, det ville have dræbt hende før eller siden, hvis ikke hun var stoppet. 

Adele finder inspiration i 50'erne
Den amerikanske sangerinde Etta James, som hittede i 50’erne, er en af Adeles største idoler. Etta James’ sang 'Fool That I Am' er Adeles yndlings – og den har hun også selv sunget et cover af. 

Gik på kendisskole
Adele studerede på 'BRIT School for Perfoming Arts and Technology' sammen med andre kendisser som Amy Winehouse, Jessie J og Leona Lewis.

En bestseller
Hendes album '21' er et af de bedst sælgende nogensinde. I år 2019 lå albummet på en 4. plads over bedst sælgende album i UK og 30. pladsen i USA.

Opdaget på MySpace
Adele blev opdaget på det gamle sociale medie MySpace, da hun i 2006 begyndte at poste sine sange. Samme år skrev hun kontrakt med pladeselskabet 'XL recordings' og har været hos dem lige siden.

En verdenskendt sangerinde med sceneskræk
På trods af at Adele er verdenskendt sangerinde, lider hun af sceneskræk. Hun har udtalt, at hun tidligere havde slemme angstanfald inden sine shows og kastede nogle gange op bag scenen.

BFF med Drake
Adele er besties med Drake. Deres venskab startede i 2018, hvor Adele tweetede om Drakes koncert, som hun havde været inde for at se og efterfølgende kaldt ”et af de bedste shows nogensinde.” Siden har Adele blandt andet været inviteret til Drakes fødselsdag, og de har sammen lejet en hel bowlinghal bare for at hænge ud.