TALK OF TOWN

12 vigtige begivenheder i 2020

Da rådhusuret slog midnat den 31. december, sagde vi både goddag til et helt nyt år og et helt nyt årti. Hvad kommer vi til at tale om i året, der kommer? Hvad skal vi se og opleve, og hvem kommer til at tegne 2020?

Der er masser af begivenheder at glæde sig til i det nye år, både hvad angår mode, politik og film. Dronningen fylder år, H&M rammer snart deres mål om udelukkende at benytte økologisk og genbrugt bomuld, og Daniel Craig dukker endnu engang op på lærredet som James Bond. Det tegner til at blive et godt år!

1. Dronning Margrethe fylder 80

Hip-hip-hurra! Pladsen foran Amalienborg bliver fuld af danskere i alle aldre, når dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april.

2. Bond: No Time to Die

Daniel Craig havde forsvoret, at han skulle trække i Agent 007’s smoking endnu en gang, men ikke desto mindre er den blåøjede brite igen i skudlinjen, når ‘No Time to Die’ får premiere til april. Der er dog nye kræfter i instruktørstolen, hvor Cary Joji Fukunaga, som stod bag den første sæson af ‘True Detective’, er blevet hevet ind i stedet for Sam Mendes, ligesom ‘Fleabag’-succesen Phoebe Waller-Bridge har været inde over manuskriptet. Oscar-vinderen Rami Malek spiller skurk, mens franske Léa Seydoux gentager rollen som Mr. Whites smukke datter, Madeleine.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

3. The Undoing

Har du abstinenser efter Madeline, Celeste og resten af The Monterey Five fra ‘Big Little Lies’ forsvandt ud af dit liv? Så er Susanne Bier klar med en ny mustsee-serie, som også har Nicole Kidman i hovedrollen. Den Oscar-belønnede australier spiller en psykolog, hvis liv og ægteskab falder fra hinanden, efter hun har udgivet sin første bog. Hugh Grant spiller rollen som ægtemanden. Premiere på HBO i foråret.

4. Josefine Lynderup

Hun var her, der og alle vegne, da både den danske og de internationale modeuger løb af stabelen i sensommeren og efteråret. Josefine Lynderup er Danmarks nye topmodel, og den 18-årige dansker, som er opvokset på en gård i Grindsted – langt fra modeverdenens catwalks – spås en stor karriere. Hermès, Valentino og Saint Laurent har allerede forelsket sig i hende, så mon ikke vi kommer til at se meget mere til hende til dette forårs modeuger?

LÆS OGSÅ: Årets breakups og nye par

5. Præsidentvalg i USA

Hvem skal udfordre Donald Trump i kampen om Det Hvide Hus, når amerikanerne skal til valg i november? Rekordmange demokrater har meldt deres kandidatur, og primærvalgene i foråret vil afgøre, om det bliver veteranen Joe Biden, outsideren Bernie Sanders, erfarne Elizabeth Warren, åbenbaringen Kamala Harris eller en helt femte kandidat, som skal forsøge at vippe den utilregnelige Trump af pinden.

6. EM i fodbold

Uanset om du elsker at se 22 mænd spille bold eller ej, kommer du ikke uden om, at sommeren står i fodboldens tegn. Danmark er nemlig en af de 12 værtsnationer ved EM i fodbold, som fejrer 60-års jubilæum i år, og det danske nationalstadion, Parken, kommer til at lægge græs til kampe i gruppespillet og ottendedelsfinalerne. Danmark ligger i øjeblikket lunt i svinget til at snuppe en af de to pladser i kvalifikationsgruppe D, der giver adgang til turneringen, men de sidste kampe i puljen spilles efter redaktionens slutning.

LÆS OGSÅ: Hvor blev dit ungdomscrush af?

7. En bæredygtig branche

Bæredygtighed er blevet en naturlig del af modebranchen, som udvikler nye arbejdsgange og materialer for at imødekomme forbrugernes ønske om mere genbrug og mindre forurening. Stine Goya præsenterede sidste år en hel kollektion af festtøj lavet i genbrugte, økologiske eller CO2-venlige materialer, og H&M fortalte i foråret til IN, at koncernens mål om kun at bruge bæredygtig bomuld i 2020 var tæt på at blive opfyldt.

– De seneste tal, vi har, er fra 2018, og de viste, at 95 procent af den bomuld, vi bruger, er økologisk, genbrugt eller Better Cotton (en form for bomuldsproduktion, som er mere skånsom over for miljøet, og hvor der er fokus på gode arbejdsforhold, red.), sagde H&M’s sustainability manager, Isak Roth.

8. Legally Blonde 3

Reese Witherspoon har efterhånden markeret sig som en af Hollywoods mest magtfulde kvinder, men hun glemmer ikke sine rødder. På valentinsdag 2020 vender hun tilbage som den lyserøde advokat Elle Woods i den tredje ‘Legally Blonde’-film. Der er gået 17 år, siden film nummer to havde premiere, og der er endnu ikke sluppet mange detaljer ud om, hvordan det går den nu rigtigt voksne Elle.

LÆS OGSÅ: 5 ting du skal vide om Golden Globes 2020

9. Sommer-OL

Du skal stå tidligt op, hvis du er typen, der elsker roning, svømning og atletik. Sommer-OL afholdes i den japanske millionby Tokyo, som er syv timer foran Danmark. Danskerne tog 15 medaljer ved det seneste sommer-OL i Rio de Janeiro – det højeste antal siden 1948 – så der er noget at leve op til for den danske delegation, som sætter kursen mod Japan i juli.

10. Hurra for Thorvaldsen

En af Danmarks største kunstnere nogensinde, Bertel Thorvaldsen, ville være fyldt 250 år i 2020. Den dansk-islandske billedhugger, som kom på kunstakademiet som kun 11-årig, fordi han allerede på det tidspunkt udviste et unikt talent, vil naturligvis blive fejret på Thorvaldsens Museum i København.

LÆS OGSÅ:  Iben Hjejle: Jeg fik et stempel, som er svært at slippe af med

11. Carcel på toppen

Du har allerede mødt dem i IN mange gange, og du kommer til at se meget mere til Carcel i fremtiden. Modehuset med designer Veronica d’Souza i spidsen vandt i november Danmarks største modepris, Magasin du Nord Fashion Prize på 300.000 kr. Carcel vil nu bruge en del af pengene på at etablere en fabrik i Vietnam og give flere kvindelige indsatte mulighed for at lære nye færdigheder og få et meningsfuldt job, som kan give dem bedre muligheder uden for fængslets mure. I forvejen har Carcel fabrikker i Peru og Thailand.

12. 100 år med Sønderjylland

Grænsen mellem Danmark og Tyskland har flyttet sig mange gange – både den ene og den anden vej. Men siden 1920 har den ligget, hvor den ligger nu. 100-året for genforeningen med Sønderjylland, som kom i stand efter Tysklands nederlag i Første Verdenskrig, bliver markeret på flere måder i alle dele af Danmark, men naturligvis i særdeleshed i det sønderjyske.