TALK OF TOWN

18 royale bryllupsskandaler, vi sent vil glemme

Vi følger alle med på skærmen, når verdens royale brylluper bliver sendt i vores tv. Vi er derfor også med, når det enten går galt eller ender i en helt anden retning end forventet. Her er de 18 mest chokerende og bizarre royale bryllupsskandaler, vi nok aldrig vil glemme.

Kongelige familiemedlemmer offentliggører som regel deres bryllupper i verdensomspændende medier, så hvis noget går galt, fanges det næsten altid af kameraet.

Her er 18 royale bryllupsskandaler, vi nok aldrig kommer til at glemme.

18 royale bryllupsskandaler

1. Diana sagde det forkerte navn under sine løfter

Prinsesse Diana lavede lidt af en fejl, da hun kom til at bytte om på prins Charles’ fornavn og mellemnavn under sine løfter ved alteret. I et videoklip, kan man høre Diana sige ”tage dig Philip Charles Arthur George”.

Taget i betragtning af, at brylluppet blev set af ca. 750 millioner i 74 lande, er det måske ikke overraskende, at Diana var lidt nervøs.

2. Kong Edward VIII abdikerede for at gifte sig med en skilt amerikaner

En af de mest berømte royale bryllupsskandaler nogensinde er allerede blevet fortalt i serien ’The Crown’ og involverer Edward VIII. Da kongen blev forelsket i Wallis Simpson, var det nemlig en stor, royal skandale. Wallis var nemlig gift, og havde altså en affære med kong Edward VIII, inden hun senere blev skilt for at være sammen med ham. I 1930’erne blev skilsmisse misbilliget, og tanken om at en monark skulle gifte sig med en skilt kvinde, var nærmest uhørt.

Kong Edward VIII abdikerede derfor efter kun 324 dage som konge, for at kunne gifte sig med Wallis i Frankrig den 3. juni 1937.

3. Prinsesse Charlene af Monaco græd under hele sit bryllup

Normalt græder en brud af glæde til sit bryllup. Men til prinsesse Charlene af Monaco og prins Albert IIs bryllup så det lidt anerledes ud.

Dagene før brylluppet gik der rygter om, at den kommende brud havde forsøgt at flygte til Monaco efter at hun havde opdaget, at Albert, der allerede var far til to uægte børn, havde fået et tredje uægte barn under parrets femårige forlovelse. Mon det var derfor prinsessen ikke kunne stoppe med at græde til cermonien den 1. juli 2011?

4. Dronning Beatrix giftede sig med et tidligere Hitler Youth-medlem

Da dronning Beatrix af Holland blev forlovet med den tyske diplomat Claus von Amsberg, forårsagede hans baggrund, som medlem af Hitler Youth, oprør.

Det hollandske folk sendte flere ønsker til parlamentet om, at forlovelsen skulle brydes. Parret endte dog med at blive gift.

5. Meghans far var ikke med til brylluppet

Bruden plejer ikke at gå alene op ad kirkegulvet, men det gjorde Meghan, da hun blev gift med prins Harry i 2018.

To dage før brylluppet afslørede Meghan, at hendes far, Thomas Markle, ikke ville deltage i brylluppet grundet hans helbred.

Thomas har dog efterfølgende fortalt om deres konflikt, der var den rigtige årsagt til, at han ikke ville deltage i hertugparrets bryllup. 

6. Prinsesse Stéphanie af Monaco giftede sig med sin livvagt

Grace Kellys datter, prinsesse Stéphanie, blev gift med Daniel Ducruet, som tidligere havde været hendes livvagt. Da parret giftede sig, havde de allerede to børn sammem, hvilket blandt andet var grund til, at Stéphanies far, Rainer III, var imod parrets forlovelse.

Parret nåede kun at være gift i lidt mere end et år, da parret blev skilt, efter Ducruet blev fotograferet med en belgisk stripper af paparazzier.

Læs også: Sådan har forlovelsesringe forandret sig gennem tiden

7. Henry VIII grundlagde en ny kirke, så han kunne blive skilt

Henry VIII var stadig gift med sin første kone, Catherine af Aragon, da han faldt for en anden kvinde, Anne Boleyn. Som katolik fik kongen dog ikke lov til at blive skilt, derfor var hans løsning, at blive chef for den engelske kirke og derefter opløse landets klostre.

Hans ønske om, at blive skilt og gift igen, førte til større religiøse reformer i England.

8. Prins Carl Phillip giftede sig med en realitystjerne

I 2015 blev prins Carl Phillip af Sverige gift med Sofia Hellqvist. Det var dog langt fra alle, der var lige imponerede over den kommende prinsesse og hertuginde af Värmland. Prinsesse Sofia er nemlig tidligere deltager i den svenske udgave af realityprogrammet ’Paradise Hotel’.

9. Hertuginde Meghan havde kun ét familiemedlem med til sit bryllup

Omkring 600 mennesker deltog i prins Harry og hertuginde Meghans bryllup i St. George’s Chapel på Windsor Castle, men kun én af de gæster var fra Meghans familie; hendes mor, Doria Ragland.

10. Det hollandske kongehus og narkobaronen Klaas Bruinsma

Den nu afdøde prins Friso af Orange-Nassau opgav retten til den hollandske trone i 2004. Hans ægteskab med Mabel Wisse Smit blev nemlig mødt med misbilligelse på grund af Mabels forbindelser til Klaas Bruinsma, en hollandsk gangster og narkobaron, der blev henrettet i 1991.

11. Dronning Elizabeth II betalte for sin brudekjole med rationskuponer

Dronning Elizabeth II så helt fantastisk ud ved sit bryllup med den nu afdøde prins Philip den 20. novemner 1947. Ifølge den kongelige families hjemmeside, måtte dronning Elizabeth II, på grund af rationeringsforanstaltninger efter 2. verdenskrig, bruge tøjrationskuponer til at betale for sin brudekjole.

12. Anne af Cleeves' ægteskab med Henry VIII var historisk kort

Ifølge historien valgte Henry VIII sin fjerde kone ud fra et maleri. Da han mødte hende personligt, udtrykte kongen sin forfærdelse over hendes udseende, manglende elegance og kropslugt. Kort efter blev ægteskabet annulleret, hvor Henry VIII efter blot én nat skulle have udtalt:

- Jeg kunne ikke lide hende før, og nu kan jeg slet ikke lide hende.

13. Augusta af Saxe-Gotha kastede op ved sit bryllup

Augusta af Sachsen-Gotha var blot 17 år, da hun ankom til England. Ifølge historien blev Augusta så dårlig til sit bryllup, at hun kastede op på sin brydekjole og ud over sin nye svigermor, Caroline af Brandenburg-Ansbach.

14. Louis XVI deltog ikke i sit eget bryllup

Da Louis XVI giftede sig med den 14-årige Marie Antoinette, var han ikke personligt til stede. Ifølge historien fungerede brudens ældre bror som brudgom. Marie Antoinette udtrykte sin utilfredshed over sin kommende mands udeblivelse, ved at lade en blækklat dække for halvdelen af hendes navn på ægteskabskontrakten.

15. Puyi, den sidste kejser i Kina, flygtede fra soveværelset

Puyi, den sidste kejser i Kina, giftede sig med kejserinde Wanrong den 1. december 1922. Ifølge flere historiske kilder, blev Puyi så overvældet af bryllupsfesten og de røde blomsterdekorationer på sengen, at han gik i panik og flygtede ud af soveværelset.

Læs også: Prinsesse Dianas 8 modetips - du måske ikke har lagt mærke til

16. Prinsesse Diana havde fokus på Camilla Parker under sit bryllup

Da prinsesse Diana gik op ad kirkegulvet til sit bryllup med prins Charles den 29. juli 1981, kiggede hun efter én helt særlig person, nemlig Camilla Parker Bowles, Charles' elskerinde. Prinsessen udtalte nedenstående i et interview i 1991:

- Jeg ledte efter hende. Da jeg gik op ad kirkegulvet, så jeg hende. Hendes søn Thomas stod på en stol. Jeg husker det, som det var i går.

17. Prins Harry inviterede to ekser med til sit bryllup

Beviset for, at man sagtens kan have en god forbindelse til sine ekskærester, viste prins Harry, da han inviterede både Cressida Bonas (t.v) og Chelsy Davy (t.h) med til sit bryllup med hertuginde Meghan i 2018.

18. Hertuginden af Alba giftede sig med en meget yngre mand

Spaniens hertuginde af Alba giftede sig for tredje gang, da hun var 85. Hun giftede sig med med embedsmanden Alfonso Diez Carabantes, der var 24 år yngre end hende. Hertugindens børn protesterede efter sigende mod, at deres mor giftede sig igen, hvortil hertuginden svarede:

- De skifter partnere oftere end jeg gør.

Ægteskabet varede fra 2008 til 2014, hvor hertuginden af Alba døde.

Læs også: Fem facts om den britiske prins Philip

Læs mere om: