TALK OF TOWN

5 ting du skal vide om årets Oscar-fest

Et opsigtsvækkende outfit, et par grå lokker og aftenens helt store vinder var på alles læber, da årets Oscar-fest løb af stablen i Dolby Theatre i nat. Her er 5 ting, du skal vide om Oscars 2020.

Parasite skriver historie

Sydkoreanske Parasite blev aftenens helt store vinder, da filmen modtog intet mindre end fire priser for bl.a. Bedste originale manuskript og Bedste internationale film. Størst af alt var dog, at Parasite løb af sted med Oscar-festens hovedpris, Bedste Film, og dermed skrev sig ind i historien. Filmen er nemlig den første ikke-engelsksprogede film, der vinder en Oscar. 

LÆS OGSÅ: Oscars 2020: Se de vildeste Oscar-kjoler

Danske Maria Lucia blandt Hollywoods stjerner

Den danske sangerinde Maria Lucia, der lægger stemme til Elsa i Disneys populære børnefilm ’Frost 2’, var inviteret til at synge foran Hollywoods største stjerner til nattens prisfest – og så endda på hendes 36-års fødselsdag. Anledningen var, at sangen ’Into The Unknown’ fra filmen var nomineret til en Oscar-statuette i kategorien ’Bedste originale sang’, og derfor skulle Maria Lucia og en række andre Elsa’er – blandt andet Idina Menzel, der lægger stemme til den amerikanske Elsa – synge sangen sammen.

LÆS OGSÅ: Maria Lucias 10 leveregler

Natalie Portmans politiske statement

Skuespiller Natalie Portman sendte et politisk statement med sit opsigtsvækkende outfit. Ud over sin kjole bar skuespilleren en kappe, hvor hun med guldtråd havde fået broderet navnene på en række kvindelige instruktører, som ikke var nomineret til en Oscar. Det skyldes, at der igen i år ikke var en eneste kvinde nomineret i kategorien ‘Bedste Instruktør’. Faktisk er det kun sket fem gange, at en kvindelig instruktør har haft mulighed for at vinde den prestigefyldte pris.

LÆS OGSÅ: 4 ting du skal vide om årets Oscar-nomineringer

Brad Pitts første Oscar

Til trods for at Brad Pitt gennem flere årtier har været blandt verdens mest populære skuespillere, var det første gang i nat, at han kunne gå hjem med en af de gyldne mænd. Han vandt en Oscar-statuette for sin birolle i Quentin Tarantinos film ’Once Upon a Time in Hollywood’, som han og kollegaen Leonardo DiCaprio har modtaget rosende ord for. Brad Pitt benyttede sin takketale til at give en politisk stikpille: ”Jeg har kun 45 sekunder til den her tale. Det er 45 sekunder mere end Senatet gav John Bolton denne uge,” sagde han med hentydning til den rigsretssag, Donald Trump netop har vundet.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

LÆS OGSÅ: Brad Pitt: Det var gennem film, jeg lærte om verden

Jane Fonda viste de grå lokker frem

Da Jane Fonda gik på scenen for at præsentere vinderen af prisen for Bedste fotografering, var det med et helt nyt look, som fik flere på Instagram og Twitter til at sende skuespilleren virtuelle highfives. I stedet for hende naturlige blonde hår rockede hun en nemlig en skinnende grå frisure.

- Jeg brugte det nok til at gemme mig bag. Mændene i mit liv kunne godt lide det langt og blond, og jeg havde været blondine så længe, at jeg ikke engang vidste, hvilken hårfarve jeg egentlig havde. Så jeg sagde simpelthen til Paul McGregor (hendes hårstylist, red.): ”Gør noget”. Og det gjorde han, fortæller Jane Fonda.

LÆS OGSÅ: Jane Fonda: "For første gang ved jeg, hvem jeg er"

Læs mere om: