TALK OF TOWN

5 ting du skal vide om Meghan Markle

Prins Harry skal giftes! Her er 5 ting, du skal vide om kongehusets nye medlem, Meghan Markle.

Rygterne har svirret længe, og nu er den god nok: Prins Harry har været på knæ for sin amerikanske kæreste og fået et ja. Meghan Markle skifter dermed sit liv som skuespiller i, hovedsageligt, Toronto, ud med en hverdag på Kensington Palace i London.

Det er en veluddannet, vidende og voksen kvinde, som rykker teltpælene op og bliver det nyeste medlem af den britiske kongefamilie.

Her er fem ting, du skal vide om 36-årige Meghan Markle:

1. Hun er hverken hvid eller sort

- Hun er født i Californien, men boede også i Pennsylvania og Ohio som barn. Hendes mor, Doria, er psykoterapeut og yogainstruktør, og hendes far, Thomas, er lysmand og har vundet priser for sit arbejde på film og tv-serier. Moren er afroamerikaner, og faren er hvid. Hun har talt åbent om, hvordan det var at vokse op som ’bi-racial’ – hvid og sort – i USA, og hvordan alle altid har haft svært ved at sætte en finger på ’hvem hun er’. Det er først som voksen, hun for alvor har fundet sin identitet.

- Sort og hvid bliver til grå, når man blander dem, og på en måde var det også det, der skete med mit selvbillede: Det gjorde det mudret, hvem jeg var. Jeg var grå. Og hvem har lyst til at være den ligegyldige farve? Det havde jeg i hvert fald ikke. Så man træffer et valg: Man lever videre, fastlåst i et dyb af manglende selvforståelse, eller man skaber sin egen uafhængige identitet, skrev hun i en klumme i Elle i 2015.

2. Hun er fraskilt

Meghan Markle har ikke ventet på sin rødhårede prins hele livet, men levet det. I 2004 mødte hun filmproduceren Trevor Engelson, som hun blev gift med syv år senere. Ægteskabet holdt dog ikke – de to blev skilt i 2013. Meghan Markle fik rollen som Rachel i tv-serien ’Suits’ kort tid efter brylluppet, og det var efter sigende langdistance-forholdet – han var i L.A., hun på optagelse i Toronto – der fik ægteskabet til at smuldre.

LÆS OGSÅ: Meghan Markle bryder tavsheden om forholdet til Prins Harry

3. Hun er feminist, filantrop og aktivist

Meghan Markle er uddannet på det fine Northwestern-universitet i Chicago i teatervidenskab og internationale studier, og det er måske et meget godt billede på, at hun er en kvinde, der både kreativt og intellektuelt har meget med sig. Ud over sin skuespiller-karriere har hun bl.a. haft livsstilsbloggen The Tig, som hun dog lukkede ned, da nyheden om, at hun var blevet kærester med prins Harry, kom ud, og hun har rejst meget med velgørenhedsorganisationer i bl.a. Afrika – ligesom sin kommende mand. Hun er erklæret feminist – og har været det, siden hun var barn. Som 11-årig skrev hun til USA’s daværende førstedame, Hillary Clinton, fordi hun havde set en mandschauvinistisk reklame for rengøringsmidler. ’Kvinder over hele USA slås mod snavsede gryder og pander’, lød sloganet. Det blev senere ændret til ’Mennesker over hele USA …’.

4. Hun var den mest googlede skuespiller i 2016

Giv plads, Alicia Vikander, Jennifer Lawrence og Angelina Jolie. Da nyheden om Meghan Markles romance med prins Harry blev kendt, fløj hele verden til tasterne for at finde ud af, hvad hun nu var for en. Den smukke amerikaner blev den mest googlede skuespiller i 2016 på de kun to måneder, alle kendte til hendes forhold til den engelske prins.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5. Hun har kendte venner

Man kan kun håbe, at Meghan Markle får lov til at invitere sine gode veninder med til brylluppet, selv om de ikke normalt færdes i kongelige kredse. Skuespillerinden har nemlig en håndfuld veninder, som både er smukke og seje og nok skal sætte gang i bryllupsfesten. Blandt de tætteste er tennisdronningen Serena Williams, ’Suits’-kollegaen Abigail Spencer og skuespilleren Priyanka Chopra, som i et interview tidligere på året mindede om, at hende veninde er mere end ’prins Harrys kæreste’.

– Også Meghan Markle, skuespiller ... ’Suits’ … hendes bedrifter, mmm-hmm, jeg siger det bare’, lød det fra Chopra i et talkshow, hvor hun blev udfrittet om sin berømte veninde.

Læs mere om: