TALK OF TOWN

7 Oscar-hemmeligheder, der foregår bag kulisserne

Den mest glamourøse aften i Hollywood rullede søndag over skærmen, og som tilskuer oplever vi kun dét, som Oscar-showet vil have os til at se. Men hvordan er det i virkeligheden at være gæst til Oscar-prisfesten? Her er 7 ting, der foregår bag kulisserne, som du (måske) ikke vidste noget om.

Der foregår mange ting, når de mest prestigefyldte og fornemmeste filmpriser bliver uddelt årets største prisfest. Som seere er vi kun med til de mest flatterende øjeblikke, hvorfor der er ting, som vi ikke får at se.

Vi har samlet 7 interessante ting, der foregår bag kulisserne til Oscar-uddelingerne, og det er lige fra de kendtes planlagte toiletbesøg, sultende maver og dyre goodiebags. 

Læs også: De 8 største øjeblikke fra det 93. Oscars

7 Oscars-hemmeligheder, bag kulisserne

1. Hvor er maden?

Oscar-uddelingen kan vare op til 4 timer, hvorfor de kendte helt forståeligt ofte bliver meget sultne.  Det er samtidig en lang dag, da de kendte ofte gør sig klar flere timer før prisuddelingen, og derfor ikke spiser mad, der kan spildes på de dyre kjoler.

Det er dog strengt forbudt, at medbringe mad i teatret, men det har ikke stoppet hverken Ellen Degeneres, der var vært i 2014, eller Jimmy Kimmel, der var vært i 2017. De bestilte henholdsvis pizza direkte til teatret og en slags madpakke til de kendte. 

2. Ingen tomme pladser!

Ved Oscar-uddelingen må ingen sæder være tomme på noget tidspunkt end det øjeblik, hvor en person skal modtage en pris.

De kendte får faktisk ikke engang lov til at rejse sig uden for de tilrettelagte pauser, og når de ikke tilbage efter et toiletbesøg, skal de vente uden for salen til næste pause.

Sædet vil dernæst blive fyldt af en sædeudfylder, hvis job primært er at agere publikum, men har ikke lov til at snakke med andre.

Læs også: De bedste twitter-reaktioner om Oscars 2021

3. Fortæl en vittighed

Hvis noget går galt eller der opstår et akavet øjeblik – som hvis værten falder eller den forkerte vinder annonceres - sidder der et team af komedieforfattere og skriver live-vittigheder i sidste øjeblik.

4. Goodiebag

Selvom de fleste nominerede ønsker at gå fra Oscar-prisuddelingen med en statuette i hånden, går alle faktisk derfra med en goodiebag til en værdi af mindst 100.000 dollars.

I 2020 havde gaveposen en værdi på 225.000 dollars – inklusiv et gavekort til et Antarktis-krydstogt. 

5. Statuen af den gyldne mand er ikke lavet af guld

Den verdenskendte Oscar-statuette er faktisk ikke lavet af guld, men af bronze. Statuetten er derimod belagt med 24 karat guld og vejer næsten 4 kilo.

Den er mellem 400 og 650 dollars værd.

Læs også: Thomas Vinterberg dedikerede Oscar til sin datter

6. Hvad koster Oscar-uddelingen?

Oscars er mildest talt en dyr affære. Den ikoniske røde løber på 16.500 kvadratmeter koster alene 30.000 dollars. Dertil koster hele ceremonien 42,8 millioner dollars at arrangere hvert år, hvor after party-billetterne ikke kun er ekslusive, men også koster både en arm og et ben, nemlig 119.800 dollars.

7. Stjernene får ”løn” for at deltage

Efter at have udholdt timer i et teatersæde samt at skulle snakke og besvare de samme spørgsmål på den røde løber om og om igen, kunne man måske have en smule ondt af de celebre gæster. Men den tanke forsvinder nu, hvor vi afslører, at de faktisk bliver betalt for at være tilstede. 

Modehuse og smykkeselskaber betaler nemlig med glæde et sekscifret beløb til de stjerner, der bærer deres tøj, sko og smykker.

Læs også: De 5 bedst klædte kvinder ved årets Oscars

Læs mere om: