TALK OF TOWN

Årets kvindelige kulturpersonlighed kåret

I dag blev årets danske, kvindelige kulturikon kåret af champagnemærket Veuve Clicqout. Tre meget unikke og stærke kvinder var nomineret til prisen - en fotokunstner, en tegner og forfatter samt en sangerinde. Læs her hvem der løb med prisen.

Champagneglassene klirrede, da det kendte champagnemærke Veuve Clicqout i dag uddelte deres Very Cliqout Award 2014. Prisen har til formål at hylde de stærke kvinder, der gør en forskel på den danske, kulturelle scene.

Veuve Clicqout har skabt prisen Very Clicqout som en hyldest til kvinden bag deres succes. Det er nemlig takket være Madame Barbe Nicole Clicquot, at champagnemærket er kommet så langt, som de er. I en alder af blot 27 år overtog hun familiens champagnevirksomhed, da hendes mand François Clicquot døde. Hun formåede at blive en pioner indenfor både champagnehandlen og for kvinder. Derfor fejrer Veuve Clicqout kvinder, der ligesom Madame Clicqout tør bryde rammerne og være kreative og innovative.

Se også: Anmeldelse af Susanne Biers film Serena

Komiteen, der består af designer Ole Yde, forfatter Hanne-Vibeke Holst, operasanger Jens-Christian Wandt, forfatter Leonora Christina Skov og gallarist Martin Asbæk, har i år valgt at nominere sangerinden Nanna Øland Fabricius (Oh Land), tegner og fotograf Maren Uthaug og fotokunstneren Trine Søndergaard. Ole Yde fik æren af at overrække prisen til dens vinder - Nanna Øland Fabricius. Det var nemlig Ole Yde selv, der havde nomineret hende.

"Jeg valgte at nominere Nanna, fordi jeg synes, hun er enormt talentfuld. Hun har en karriere, der har været ligeså stor udenfor Danmark, som indenfor. Derfor synes jeg, hun er en af de mest fantastiske ambassadører, vi har, og som vi skal være stolt af. Hun er en fantastisk inspiration og er også en af de muser, jeg bruger, når jeg selv arbejder," fortalte Ole Yde, da han præsenterede Nanna Øland Fabricius på scenen.

Se også: Vind produkter og behandling fra Elizabeth Arden Pro

Det var tre unikke kvinder, der alle har en stærk stemme indenfor den danske kultur, og derfor synes Nanna Øland Fabricius, at det var en stor ære at blive nævnt i samme åndedrag som de to andre nominerede.

"Da jeg fandt ud af, at jeg var nomineret til denne pris, tænkte jeg: Hold da op. En champagnepris - det lyder fornemt. Jeg er jo bare en pige fra Søborg og ser ikke mig selv som en del af et finere selskab. Derfor var jeg meget glad. Senere hørte jeg, hvem jeg var nomineret sammen med, og så blev jeg virkelig beæret over at være nomineret med andre kvinder, der er så seje. Det betyder overraskende meget for mig. Jeg tror man sætter sig selv meget på spil som musiker, så jeg er taknemmelig hver gang jeg oplever en påskønnelse af mit arbejde."

Læs mere om: