TALK OF TOWN

Alt du skal vide om den nye GameStop-film

Som du måske har læst, er der den seneste tid sket noget absurd på aktiemarkedet. Og det drama, er Netflix efter sigende allerede gået i gang med at lave en film om. Her er alt du skal vide om filmen og sagen den bygger på.

Kort overblik over sagen

I slutningen af januar 2021 skete der noget historisk på aktiemarkedet. GameStop, den ellers næsten uddøde computerspilbutik, oplevede pludseligt en voldsom vækst i deres aktier, efter at en gruppe på det sociale medie Reddit, WallStreetBets, begyndte at investere i GameStops aktier.

Men hvorfor investerer i en forretning, som nærmer sig kirkegården? For at gøre oprør. Oprør mod de hedgefonde, der dagligt ved at manipulere aktiemarkedet kan tjene styrtende med penge på andres bekostning. Oprør mod de rige, der bliver rigere og rigere. Så overordnet et oprør mod systemet. 

Hedgefondene håbede, at GameStop ville gå konkurs. Derfor shortede de flere aktier på at GameStop-aktien ville gå ned, end der var aktier tilgængelige. Men hvad de ikke havde regnet med var, at Reddit-gruppen WallStreetBets fik snerten af deres strategi. Reddit-gruppen begyndte derfor at investere i de ellers blodrøde aktier for at chikanere hedgefondene.

Med det samme begyndte GameStop-aktien at stige til vejrs, og kort tid efter var aktien historisk høj. Resultatet? Hedgefondene har mistet milliarder, mens os dødelige investorer har tjent kassen - hvis man fik solgt i tide. 

GameStop-aktien har derfor bevist os én ting: at det ikke kun er hedgefondene, der kan styre aktiemarkedet. 

Reddit-gruppen forsøger nu at gennemtvinge en ”short squeeze”, hvor de investorer, der har shortet GameStop-aktien i sidste ende bliver nødt til at opgive deres kamp og dække deres short-positioner. Hvis dette sker, vil aktien stige voldsomt. 

Læs også: Mette Østergaard - Du kan ikke lede andre uden at give noget af dig selv

Det er hvad vi ved om filmen

Det store aktie-drama er nu nået hele vejen til Hollywood og dermed også til Netflix. Streamingtjenesten er efter sigende begyndt på at producere en film baseret på GameStop-sagen, hvor skuespiller Noah Centineo, mest kendt fra Netflixs romantiske komediefilm ’Hvis bare du var min’, angiveligt har scoret en af hovedrollerne. 

Ifølge Deadline vil Netflix ikke bekræfte filmen endnu, men kilder tæt på manuskriptforfatter Mark Boal, der efter sigende skal skrive filmen, fortæller, "at hensigten er at bruge GameStop-dramaet som en måde, at skabe opmærksomhed på fænomenet: hvordan sociale medier har udjævnet spillereglerne og tilladt alle at udfordre aktiemarkedet på godt og ondt”.

Filmen vil følge i fodsporene på lignende film som ’The Big Short’, og Deadline afslører samtidig, at flere ”lignende projekter” også er under opsejling.

Noah Centineos rolle er dog endnu uklar, så om han skal være en driftig Reddit-redaktør eller går i Leonardo Dicaprios fodspor som Wall Street-forretningsmand, må tiden vise.

Læs også: Leonardo Dicaprio - Vi skal gøre noget nu

Læs mere om: