TALK OF TOWN

Bæredygtighed: Modeevents- og talks i Aarhus og Aalborg

Salling Future Friendly Fashion Award er modebranchens nyeste skud på stammen til at motivere og belønne modebrands, som går forrest i kampen mod klimaet. Der foregår en masse spændende events op til prisuddelingen i både Aarhus og Aalborg - se, hvordan du kan komme med!

NY PRISUDDELING FOR BÆREDYGTIG MODE

Salling har i samarbejde med Salling-fondene stiftet en helt ny pris - og der er ikke tale om en hvilken som helst pris... Det er nemlig intet ringere end Danmarks første prisoverrækkelse for bæredygtig mode: Salling Future Friendly Fashion Award.

En pris, som i dagens bæredygtige lys, allerede kan siges at være en succes - for uanset hvem, der vinder prisoverrækkelsen, så er det i virkeligheden en sejr for os alle, at alle modebrands nu har endnu en grund til at gå forrest i kampen mod en mere ansvarlig branche og sætte bæredygtighed på toppen af listen over prioriteringer.

ÅRETS BRAND, ÅRETS PUBLIKUMSPRIS OG ÅRETS TALENT

Den nye prisoverrækkelse er allerede populær - de danske brands har dømt kamp til stregen! Til årets første prisoverrækkelse har over 40 danske brands nemlig ansøgt om at blive taget i betragtning som de 10 nominerede, der skal kæmpe om Årets Brand og Årets Publikumspris. 

De udvalgte 10 nominerede brands til Årets Brand og Årets publikumspris er: Artikel, Babett, Son of A Tailor, Soulland, sur le chemin, Lærke Bagger, Skall Studio, Elsk, Bettina Bakdal og Woden. Alt i alt, både nogle i forvejen kendte brands og nogle nye upcoming brands.

Årets Brand kåres af den kompetente jury, hvor alle 11 dommere har specielle kompetencer indenfor mode eller bæredygtighed. Heriblandt ses blandt andre CEO for Copenhagen Fashion Week, Cecilie Thorsmark og Dansk Mode og Tekstils CSR & bæredygtighedschef, Marie Busk. Vinderen af Årets Brand modtager en præmie på 100.000 kroner.

LÆS OGSÅ: 5 tips til at shoppe mere bæredygtigt

STEM PÅ DIN FAVORIT

De 10 nominerede brands har også muligheden for at vinde Årets Publikumspris og 25.000 kroner for at være det brand, som har gjort sig særligt bemærket for deres bæredygtige initiativer i offentligheden. 
Her er det selvfølgelig ikke juryen, som fælder dommen - men derimod dig og resten af Danmark. Så hvis du synes, der er et af de 10 brands, som har gjort sig ekstra bemærket, kan du stemme på dem lige HER

Derudover vil den nye Salling Future Friendly Fashion Award gerne belønne unge nye talenter, som stadig er under uddannelse, men som i fremtiden kan komme til at præge modelandskabet i en mere innovativ og bæredygtig retning. Derfor er en række bemærkelsesværdige unge fra kreative uddannelser nomineret til Årets Talent, som også modtager en præmie på 25.000 kroner med henblik på at kunne kickstarte deres karriere. Du kan se de nominerede og stemme lige HER. 

SÅDAN KAN DU DELTAGE

Selve prisoverrækkelsen løber af stablen d. 17. september, men på grund af corona er den desværre kun for inviterede. 

Men bare rolig! Du kan stadig komme med til de mange spændende events, som fører op til prisuddelingen fra onsdag d. 16. september til søndag d. 20. september.
Stormagasinet Salling i både Aarhus og Aalborg holder nemlig eventuge op til overrækkelsen, hvor der vil være både workshops, talks og paneldebatter, som alle sætter et bæredygtigt fokus på, hvordan vi i modebranchen - virksomheder såvel som kunder - kan gøre en positiv forskel. 

LÆS OGSÅ: Bæredygtige brudekjoler - sådan finder, køber og tilpasser du en vintage-brudekjole

Du kan eksempelvis deltage i workshoppen 'Upcycling Systue' i Aarhus fra d. 17-20. september mellem klokken 14-18, hvor en række dygtige designere skaber nye styles ud af udgåede varer fra Sallings varelager. Du kan høre Cecilie Thorsmark, Frederik Larsen og Marie Busck i en snak om fremtidens modescene i Aarhus d. 17. september klokken 18.15, eller du kan i Aalborg d. 20. september klokken 14.00 få gode råd af stylecoach Michèle Gabrielle Christensen, til hvordan du skaber en bæredygtige garderobe.

Du kan se hele ugens program, som er spækket med masser af spændende events for bæredygtige sjæle lige HER.