TALK OF TOWN

Billie Eilish overrasker med nyt look: Jeg fortjener respekt

I den seneste udgave af British Vogue ses Billie Eilish i et helt anderledes look, end vi er vant til. Se det flotte shoot, og læs om den vigtige mening bag i artiklen herunder.

Det amerikanske popidol Billie Eilish er ikke længere 13 år, som da hun udgav sin første single, ’Ocean Eyes’. Hun er nu en 19-årig kvinde, og det kan både høres i hendes musik, men i den grad også ses i Billies nyeste Hollywood-inspirerede Vogue shoot.

Da Billie i marts viste det første billede af sit nye, blonde jeg, gik Instagram amok – billedet var det hurtigste nogensinde til at opnå en million likes, og det skete på blot 6 minutter. Herudover er billedet det tredje mest likede billede på Instagram nogensinde.

Nu slår Billie igen Instagram-rekorder, efter hun har delt juniforsiden af det britiske Vogue, hvor hun kan ses med et helt nyt look. 

Læs også: Alt vi ved om den nye 'House of Gucci'-film med Lady Gaga

Normalt ses Billie i løstsiddende- og grungeinspireret tøj, og især de store hættetrøjer har været en fast kending i hendes klædeskab – et valg hun tog baseret på ikke at blive dømt eller seksualiseret på baggrund af sin krop.

I Vogue overrasker hun dog med et helt anderledes og nyt look inspireret af Marilyn Monroe og Hollywood - et look, der viser Billie frem på en helt ny måde. 

Alle fortjener respekt

Billies nye look er selvfølgelig ikke ubevidst. Med den nye single ’Your Power’, som konfronterer misbrugere, der udnytter mindreårige, og hendes nye look, er budskabet klart: Billie (og alle andre piger og kvinder for den sags skyld) kan se ud og gøre lige præcis, hvad de vil, og stadig have kontrollen og ejerskabet over egen krop. 

Læs også: 5 bæredygtige køb til din forårsgarderobe  

- Pludselig er du dobbeltmoralsk, hvis du viser din hud, og du er nem og billig og en hoe. Hvis jeg er det, så er jeg stolt. Mig og alle pigerne er hoes, og fuck det, du ved? Lad os vende det rundt og blive empowered af det i stedet for. At du viser din krop – viser din hud – eller ej – burde ikke have noget med at vinde eller miste respekt, fortæller Billie i interviewet med Vogue. 

Det handler om at føle sig selvsikker 

I interviewet med Vogue gør Billie det også klart, at det hele handler om selvsikkerhed. Det er derfor fuldstændigt ligegyldigt, hvordan man kan lide at gå klædt, så længe man selv føler sig selvsikker. 

- Hvis du føler, at du ser godt ud, så ser du godt ud, siger stjernen i det ærlige portræt. 

Hun fortæller samtidig, at folk ikke har ret til at kommentere på andres kroppe uanset, hvordan de går klædt. Billie er selv udsat for, at alle har en mening om, hvordan hun ser ud, og det tager hun stor afstand fra. 

- Jo mere internettet og verden går op i, at nogen gør noget, der er meget anderledes, end det, de er vant til, jo værre er det, fordi det (udseende) bliver sat på en piedestal, fortæller Billie om den store omærksomhed, som hendes nye look får. 

Se alle de flotte billeder fra Vogue her: 

Læs mere om: