TALK OF TOWN

Blev angrebet med syre – nu skal hun gå catwalk under modeugen i New York

Reshma Qureshi mistede et øje og fik vansiret sit ansigt, da hendes svoger angreb hende med syre. Nu skal hun på catwalken under modeugen i New York.

Reshma Qureshi kunne ikke holde ud at se sig selv i spejlet. Hun fortalte sin familie, at hun ikke havde lyst til at leve mere. Den indiske kvinde var kun 17 år, da hendes svoger angreb hende med syre, og hun mistede et øje og fik vansiret sit ansigt. Da hun vågnede efter operationen, ønskede hun kun at dø.

LÆS OGSÅ: De 20 bedst betalte modeller i 2016

Heldigvis kom hun i kontakt med organisationen Make Love Not Scars, og med deres støtte og opbakning har hun forvandlet sig fra offer til forbillede og pioner. Hun er blevet model for den kampagne, der forsøger at stoppe al salg af syre, og hun er blevet stjerne på Youtube med sine videoer, hvor hun lægger makeup.

Og nu bliver hun kollega til Kendall Jenner, Gigi Hadid og andre af verdens allerstørste modeller. For under modeugen i New York, som skydes i gang i dag, skal Reshma Qureshi også på catwalken.

Hun medvirker i et show med titlen #TakeBeautyBack, hvor kvinder, som ikke lever op til traditionelle skønhedsidealer, går på podiet.

- Vi ønsker at give disse fantastiske kvinder en stemme – kvinder, som har lidt i stilhed, gemt sig og ofte ikke har haft mulighed for at fortælle, hvor grusomt de er blevet angrebet, fortæller Ilaria Niccolini, som står bag showet, til tv-stationen Sbs.com.

For Reshma Qureshi er det en drøm, der går i opfyldelse, når hun træder frem foran publikum i den amerikanske mode-hovedstad. Og så er det første gang, den nu 19-årige overlever forlader sit hjemland, Indien.

Flere end 1.000 kvinder bliver angrebet med syre i Indien hvert år. Det et lettere at købe en dunk syre end makeup mange steder, lyder det fra Make Love Not Scars, som forsøger at stoppe den lette adgang til syre.

LÆS OGSÅ: Ny kampagne fra H&M hylder diversitet og opfordrer til genbrug 

 

Læs mere om: