TALK OF TOWN

BREAKING | Ivan Grundahl fortsætter med ny chefdesigner

Det danske modehus Ivan Grundahl har her tre måneder efter grundlæggeren af samme navns død fundet en ny chefdesigner. Mød Roy Krejberg, den nye chefdesigner, som blandt andet har arbejdet for Kenzo.

Det danske modehus Ivan Grundahl har fundet en ny chefdesigner til at ovetage posten efter grundlæggeren selv, der pludseligt døde for tre måneder siden. Roy Krejberg er navnet.

LÆS OGSÅ: INs sidste interview med Ivan Grundahl

Roy Krejberg har i 10 år arbejdet som kreativ direktør for det parisiske modehus Kenzos herrelinje, og han har de efterfølgende 11 år designet for sit eget brand Peachoo+Krejberg, hvilket han bliver ved med ved siden af jobbet som Ivan Grundahls chefdesigner.

Roy Krejberg er noget af et scoop for det danske modehus, der har eksisteret siden 1998. Selv siger direktør og arvtager Oliver Grundahl sådan om den nye chefdesigner:

- Roy Krejberg som kreativ direktør er et drømmescenarie for mig, for han repræsenterer den bedste blanding af det internationale og det skandinaviske. Vi har brug for en, der både har en skandinavisk forståelse for design og samtidig kender til de internationale højder, siger Oliver Grundahl, direktør for Ivan Grundahl.

Det bliver spændende at se, hvordan Roy Krejberg bevarer Ivan Grundahls dna og samtidig får pustet sin egen stil ind i brandet. Ivan Grundahl selv, der pludseligt døde torsdag d. 12. maj tidligere i år, var kendt som dansk modes førstemand. Han designede i en stil, der mindede om de japanske modegiganter Yohji Yamamoto, Rei Kawakubo fra Comme des Garçons og Issey Miyake, og hans silhuetter med smalle blazer-jakker og brede bukser var ny for dansk mode.

LÆS OGSÅ: MIN MODEUGE 2016 | Q&A med chefredaktør Anne Axholm

Roy Krejbergs første Ivan Grundahl-kollektion bliver først A/W 17-kollektionen, som bliver vist ved den danske modeuge til februar. S/S 17-kollektionen nåede Ivan Grundahl selv at designe.

PSST… Du kan læse om den 77-årige Ivan Grundahl-fan Rita Paulisen og få et kig ind i hendes klædeskab i det IN, der er på gaden lige nu.