TALK OF TOWN

Brug pæren og støt en god sag

IKEAs tilbagevendende kampagne 'En lysere fremtid for flygtninge' er nu mere relevant end nogensinde. I november og december kan du være med til at bakke op om kampagnen, som støtter FN’s flygtningeorganisation, hver gang du køber LED-pærer fra IKEA

Den svenske møbelgigant IKEA har nu udelukkende LED-pærer i deres sortiment, og håber på, at et endnu bredere udvalg, herunder julebelysning, vil hjælpe med at indsamle penge til UNHCR – FN’s flygtningeorganisation. Med kampagnen ”En lysere fremtid for flygtninge” gør IKEA det nemlig igen i år muligt for danskere at støtte flygtninge gennem køb af energibesparende LED-lys, som også findes i meget af IKEAs julepynt.

Kampagnen kører i mere end 40 lande og indebærer, at IKEA Foundation donerer 1€ til FNs Flygtningeorganisation, for hver pære og lampe, der bliver solgt i varehusene og online. Pengene går til at gøre flygtningelejrene mere sikre og et bedre sted at bo for de mange berørte familier i både Asien, Afrika og Mellemøsten.

LÆS OGSÅ: Annonce | Lad børn være i køkkenet

Sidste års indsamling resulterede blandt andet i anskaffelsen af 56.000 lanterner og 720 gadelamper drevet af solceller, der sørger for lys og tryghed i lejrene, bedre skoleforhold for 37.000 børn og uddannelse af mere end 740 undervisere. Derudover blev der i Bangladesh udviklet 22 biogasanlæg, der sørger for, at en stor procentdel af toiletaffaldet omdannes til grøn energi.

'En lysere fremtid for flygtninge' kører fra d. 29. november til og med d. 19. december 2015 i alle IKEA varehuse verden over og online HER

Psst... Vidste du at IKEA Gentofte sidste år satte verdensrekord, da de blandt 315 varehuse verden over, var det varehus, der solgte flest LED-pærer i forbindelse med kampagnen ”En lysere fremtid for flygtninge”? Faktisk var tre danske varehuse på top 5 over de varehuse, der solgte flest af de elbesparende pærer.