TALK OF TOWN

The Crown: Her er skuespillerne, der overtager rollerne som kongefamilien i sæson 5

Den royale og prisvindende Netflix-serie, The Crown, vender tilbage med endnu en sæson, og denne gang er det med et helt nyt cast og flere detaljer om prinsesse Dianas ægteskab. Vil du vide mere om den kommende sæson? Så læs med her, hvor IN har samlet alt, hvad du behøver at vide om The Crown sæson 5.

Er du også lige blevet færdig med at se sæson 1,2,3 og 4 af Netflix’s royale (og prisvindende) serie, The Crown? Hvis ikke, så er det helt sikkert på tide, at du får tændt dit tv – for en serie som denne, kan du altså ikke misse!

I den fjerde (og seneste) sæson af den Oscar-vindende dramaserie kom vi helt tæt på prinsesse Diana og hendes ægteskab med prins Charles, der bestemt ikke var en dans på roser.

Serien, som har taget verden med storm, skildrer nemlig den britiske kongefamilies liv, idet den viser familiens op- og nedture og genopliver nogle af de royales største oplevelser og skandaler.

Men efter at prinsesse Diana er kommet ind i billedet, hvad kan så forvente af sæson 5 af The Crown? Hvem skal spille rollerne, og hvilken tidsperiode skal den omhandle? Læs med herunder, hvor IN har samlet alt, hvad vi ved om den nye sæson af The Crown. 

HVAD SKAL DER SKE I SÆSON 5? 

Tilbage i sommeren 2020 afslørede Netflix, gudskelov, at der vil komme endnu en sæson af den royale hitserie, The Crown. 

I den femte sæson af serien befinder vi os i 90'erne, og her kan vi blandt andet forvente at se en fortsættelse på ægteskabet mellem prinsesse Diana og prins Charles.

Fortsættelsen på serien tyder derfor på at blive en smule trist, da vi jo allerede ved, at det var i denne periode, hvor parret gik fra hinanden, og hvor prinsesse Diana på tragisk vis døde i en ulykke. 

LÆS OGSÅ: 20 ting, du ikke vidste om hitserien The Crown

HVEM KAN VI FORVENTE AT SE? 

Som noget helt specielt vil den kommende sæson af den royale serie, udover en ny tidsramme, også byde på en splinterny rolleliste. I den femte sæson er det nemlig blevet tid til at skifte skuespillerne ud, da seriens karakterer med tiden ældes, og derfor bliver man selvfølgelig også nødt til at finde nogle skuespillere, der er alderssvarende til rollerne.

Det er i øvrigt ikke første gang, at der sker et skift i castet. Skuespillerne i The Crown er nemlig blevet udskiftet hvert andet år, og vi har derfor også allerede set to forskellige udgaver af karaktererne i den britiske kongefamilie. 

Ændringerne tegner sig dog ikke til at være noget dårligt. Netflix har nemlig allerede afsløret, at vi kan forvente at se nogle andre store og dygtige skuespillere, som vi blandt andet kender fra Harry Potter og Game of Thrones. 

Hvis du er nysgerrig på de nye skuespillere, så kig med herunder, hvor IN har samlet en række medlemmer fra det nye cast. 

HER ER DET NYE CAST TIL SÆSON 5 

Prinsesse Margaret

Den Oscar-nominerede skuespiller Lesley Manville, som du måske husker fra filmen 'Maleficent', vil i den femte sæson af den kongelige serie overtage rollen fra Helena Carter og Vanessa Kirby, idet hun skal spille prinsesse Margaret

Dronning Elizabeth

Rollen som dronning Elizabeth, der tidligere blev spillet af den 46-årige Olivia Colman, vil i femte sæson af The Crown blive spillet af Imelda Staunton, som de fleste helt sikkert kender som Dorlores Umbridge i Harry Potter-filmene.

 

Prinsesse Diana

Et andet nyt ansigt på rollelisten til The Crown bliver den 30-årige skuespillerinde, Elizabeth Debicki, der skal følge Emma Corrins fodspor og overtage rollen som prinsesse Diana. Som noget helt nyt bliver Emma Corrin dog ikke fjernet 100% fra serien, da hun efter et væld af positiv respons, har fået æren af at komme med i et par flashbacks som Lady Di i sæson 5 også.

 

Prins Charles

Rollen som prins Charles vil i den femte sæson af The Crown blive overtaget af skuespilleren Dominic West, som du måske kender fra storslåede film som The Wire og The Affair. Domenic vil derfor erstatte rollen, der tidligere er blevet spillet af Josh O’ Conner i sæson 3 og 4.

 

Prins Phillip

Rollen som prins Philip vil i femte sæson blive udskiftet med en anden stor (og genkendelig) skuespiller. Som erstatning for Tobias Menzies er det nemlig Jonathan Pryce, der skal overtage rollen, og måske kan du huske ham fra Game of Thrones, hvor han spillede High Sparrow.

LÆS OGSÅ: Så meget er hvert medlem af den britiske kongefamilie værd

HVORNÅR KAN VI SE SÆSON 5? 

Premieredatoen for den femte sæson er endnu ikke blevet offentliggjort, men ifølge nyhedsmediet Deadline vil serien være tilgængelig i løbet af 2022, da optagelserne først begynder i sommeren 2021.

Indtil da må vi væbne os med tålmodighed og måske gense et par sæsoner, så vi er helt up to date på den britiske kongefamilie. 

Læs mere om: