TALK OF TOWN

13 ikoniske Oscar-kjoler

Det er dén tid på året: Oscar-uddelingen 2020. Vi varmer op til prisuddelingen den 10. februar ved at se tilbage på de mest ikoniske Oscar-kjoler gennem årene.

Det er endnu engang blevet tid til den årlige Oscar-uddeling, og det betyder, at Dolby Theatre i Hollywood ruller årets mest populære røde løber ud til ære for filmbranchens ærede gæster.

Hvem har du på?

Fotografernes blitz lyser den røde løber op, mens journalisterne råber efter de kendte skuespillere, sangere og alle de andre Hollywood-kendisser: Who are you wearing? En af de mest brugte sætninger på den røde løber. Oscar-kjolerne er nemlig kendte for at være overdådige. Hvem husker ikke Gwyneth Paltrow’s lyserøde drøm, da hun vandt en Oscar for bedste skuespillerinde i filmen ’Shakespeare in Love’ i 1999? Netop derfor er det som designer en ære at få lov til at klæde en Oscar-nomineret skuespillerinde på, for går din iklædte skuespillerinde hjem med guldtrofæet, vil det være din kjole, der bliver omtalt verden over.

LÆS OGSÅ: 4 ting, du skal vide om årets Oscar-nomineringer 

Designerkonkurrence

Prada, Christian Dior, Louis Vuitton og mange andre store modehuses kreationer er fast inventar på den røde løber. Designerne står i kø for at klæde kendisserne på - særligt de Oscar-nominerede stjerner. Netop derfor bliver kjoleræset til en konkurrence blandt designerne. For stjernerne er kræsne og prøver gerne 50 forskellige kjoler, inden de vælger ’The One’. De store modehuse har ofte aftaler med stjernerne om, at de skal iføre sig deres kreationer i en aftalt periode.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Overstrål dem alle

Men også for stjernerne er det vigtigt at troppe op i den helt rigtige mundering og gerne noget, der overstråler alle de andre. Oscar-uddelingens røde løber er fyldt med paparazzifotografer, som kæmper en brag kamp for at forevige både de gode momenter, men så sandelig også de knap så heldige.

Stjernerne har to muligheder, når de skal vælge kjole: Enten at låne fra en designernes nye kollektion eller at få skræddersyet en kjole specielt til anledningen.

Vi er mange, der venter i spænding på at se filmbranchens største show, men mindst lige så meget på grund af de bemærkelsesværdige kjoler.

LÆS OGSÅ: Forbandelsen: Når Oscar flytter ind, flytter manden ud

De mest ikoniske Oscar-kjoler gennem årene 

Kan du ikke vente med at se de flotte kjoler, så har vi samlet de mest ikoniske Oscar-kjoler til dig nedenfor.

Fra venstre mod højre: Gwyneth Paltrow, Amy Adams og Angelina Jolie

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow i Ralph Lauren i 1999. Gwyneth vandt en Oscar for bedste skuespillerinde i filmen ’Shakespeare in Love’. Om kjolen sagde Gwyneth: I just wanted to look very sweet. Hvilket vi helt sikkert synes lykkedes. 

Amy Adams

Amy Adams i Oscar de la Renta i 2013. Amy har været nomineret til en Oscar hele 5 gang, hun har dog ikke vundet trofæet - endnu. 

Angelina Jolie

Angelina Jolie i Marc Bouwer i 2004. Angelina vandt en Oscar i 2000 for sin rolle som bedste kvindelig birolle i filmen 'Girl, Interrupted'. 

LÆS OGSÅ: 8 af de smukkeste kjoler til årets SAG-awards

Fra venstre mod højre: Cate Blanchett, Chrissy Teigen og Halle Berry

Cate Blanchett

Cate Blanchett i Armani Prive i 2014. Cate Blanchett var den første person som vandt en Oscar for at spille en Oscar-vinder, Katharine Hepburn i filmen 'The Aviator' i 2004

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen i Marchesa i 2016. Her ventede hun hende og John Legend's første barn. 

Halle Berry

Halle Berry i Versace i 2013. I 2002 vandt Halle Berry en Oscar for bedste kvindelige skuespiller i filmen 'Monster's Ball'. 

SE OGSÅ: 10 ikoniske brudekjoler

Fra venstre mod højre: Penelope Cruz, Angelina Jolie og Isabelle Huppert

Penelope Cruz

Penelope Cruz i Atelier Versace i 2007. I 2009 vandt Penelope en Oscar for bedste kvindelige birolle i filmen 'Vicky Cristina Barcelona'. 

Angelina Jolie

Angelina Jolie i Elie Saab i 2014. Angelina vandt en Oscar i 2000 for sin rolle som bedste kvindelig birolle i filmen 'Girl, Interrupted'. 

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert i Armani Prive i 2017. Isabelle har været nomineret til en Oscar 1 gang for sin rolle i 'Elle'. 

LÆS OGSÅ: Jennifer Aniston og Brad Pitt havde et moment til årets SAG-awards

Fra venstre mod højre: Jennifer Garner, Jennifer Lopez og Julianne Moore

Jennifer Garner

Jennifer Garner i Atelier Versace i 2016

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez i Elie Saab 2015 

Julianne Moore

Julianne Moore i Chanel Haute Couture i 2016. Julianne vandt en Oscar i 2015 for bedste kvindelige skuespiller i filmen 'Still Alice'. 

LÆS OGSÅ: Var de kærester? 14 glemte Hollywood-par

Fra venstre mod højre: Kate Winslet, Keira Knightley og Lupita Nyongo

Kate Winslet

Kate Winslet i Ralph Lauren i 2016

Keira Knightley

Keira Knightley i Valentino i 2015. Keira Knightley har været nomineret til en Oscar to gange, for filmen 'The Imitation Game' og 'Pride & Prejudice'. 

Lupita Nyongo

Lupita Nyongo i Prada i 2014. Lupita vandt samme år en Oscar for bedste kvindelige birolle i filmen '12 Years a Slave'. 

Læs mere om: