TALK OF TOWN

Den britiske dronning hædrer Anna Wintour, Victoria Beckham og Anya Hindmarch for deres arbejde med mode

Det britiske kongehus har valgt at hædre Vogue-chefredaktør Anna Wintour og designerne Victoria Beckham og Anya Hindmarch for deres arbejde med mode.

På den britiske dronning Elizabeth IIs liste over navne, der havde gjort sig fortjent til en hæder af den fineste slags i 2017, kan man i år finde tre af modens tungeste kvinder. Vogue-chefredaktør Anna Wintour, tidligere Spice Girls, designer og aktiv i kampen mod aids, Victoria Beckham samt designer Anya Hindmarch, er nemlig blevet hædret med ordener i år.

Anna Wintour hædres med den næstfineste titel, nemlig en såkaldt DBE, hvilket betyder, at hun bør tituleres Dame Anna Wintour – og det gør hende faktisk til ridder. Den nye Dame anerkendes blandt andet for sit arbejde med både etablerede og fremspirende britiske designere, og en talsmand har udtalt til WWD, at især hendes arbejde med promovering af britiske designere som Sarah Burton (fra Alexander McQueen), John Galliano, Christopher Bailey (fra Burberry), Erdem Moralioglu og Christopher Kane har vakt opmærksomhed hos kongehuset.

LÆS OGSÅ: Sæsonerne er i opbrud i modebranchen

Victoria Beckham hædres med den fjerdefineste titel, den såkaldte OBE, for sit arbejde som designer, men også for sit engagement i kampen mod aids, som den tidligere Spice Girl er FN-ambassadør for. Dermed er hun nu på rang med sin tidligere fodboldspillende ægtemand, David Beckham, der også kan kalde sig for OBE.

Anya Hindmarch, der nok er ukendt for de fleste danskere, anerkendes for sit arbejde med mode og for sin forretningssans.

Det er langt fra første gang, at det britiske kongehus anerkender modebranchen med hæder. Blandt tidligere navne kan nævnes designer Phoebe Philo fra Céline, designer Vivienne Westwood og Sarah Burton fra Alexander McQuuen, som designede Kate Middletons brudekjole.

Se flere modefolk, der har modtaget en orden af det britiske kongehus i galleriet nedenfor:

Modefolk, der har modtaget en orden af det britiske kongehus

LÆS OGSÅ: Chefjuristen går på arbejde med farver og leopardstiletter

Læs mere om: