Tine Hertz, Mette Marie Krarup Bertelsen, Anna Melander,Morten Underbjerg Olesen er alle med i opløbet om Den Gyldne pelsnål.
TALK OF TOWN

Den Gyldne Pelsnål

Fire danske designere er blevet udvalgt til at kvalificere sig i opløbet om at vinde Den Gyldne Pelsnål, som er blevet uddelt siden 1998.

Den Gyldne Pelsnål er efterårets store begivenhed i modebranchen. Prisen uddeles i et samarbejde mellem Kopenhagen Fur og Dansk Pelsgrossistforening.

Årets udvalgte designere
I år er det ti år siden Den Gyldne Pelsnål blev uddelt for første gang. Prisen har vundet en helt særlig status blandt unge designere, fordi de får den unikke mulighed for at lege med pels på en ukommerciel måde. Dette års fire udvalgte kandidater til prisen er Tine Hertz (Danmarks Designskole), Anna Melander (Designskolen i Kolding), Morten Underbjerg Olesen (TEKO) og Mette Marie Krarup Bertelsen (Designskolen i Kolding).

Spotter toppen med sikkert øje
Folkene bag Den Gyldne Pelsnål har bevist at de med sikkert øje har kunnet spotte toppen af danske designere. Blandt tidligere deltagere kan nævnes Baum und Pferdgarten, Julie Fagerholt og Naja Lauf, som sammen med seks andre tidligere udvalgte designere er i gang med at kreere 3 styles til årets jubilæumsshow af Den Gyldne Pelsnål.

Kendte dommere
Dommerpanelet er blevet valgt ud fra personer eller firmaer der har markeret sig på den danske modescene i de seneste år. Blandt dommerne ses blandt andre Henning Kern (Dyrberg/Kern) Charlotte Eskildsen (Designers Remix) og Bjørn Bruun (Bruuns Bazaar).
Uddelingen af prisen, som i år designes af Vicki Zoe fra smykkefirmaet Snygg, finder sted 6. november i Kopenhagen Furs auktionshus i Glostrup.

Se mere på kopenhagenfur.com

Læs mere om: