TALK OF TOWN

Den nervepirrende serie ’Behind her eyes’ viser det psykologiske spil i at indlede en affære

I Netflix serien ’Behind her eyes’ er handlingen snoet og nær uforklarlig. Flere hændelser er stadig uopklarede efter seriens sjette og sidste episode, og mange spekulerer nu på, om der mon er en sæson 2 på vej.

At indlede en affære med en person i et forhold giver ofte anledning til problemer særligt hvis det er din chef. Serien, som er baseret på romanen 'Behind her eyes' af Sara Pinborough, handler samtidig om afhængighed, løgne og traumer, for blot at nævne nogle af de temaer serien inddrager.

Læs også: ’Promising young woman’ gør op med det stereotypiske billede af kvinder

Gåsehud fra første episode

I serien møder vi psykiateren David (Tom Bateman) og hans sekretær Louise (Simona Brown), som indleder en affære med hinanden. Louise bliver samtidig veninder med Davids kone, Adele (Eve Hewseon), hvis mystiske fortid påvirker dem alle tre.

Selvom serien fremstiller karaktererne Louise og David som seriens primære fokus, er det faktisk Adele der er mest interessant. Serien går nemlig ofte tilbage i flashbacks fra Adeles ungdom, hvor seeren også møder Adeles bedsteven Rob (Robert Aramayo)  og lærer mere om Adeles tragiske baggrundshistorie.

Foto: Netflix

Fremstillingen af Adele svinger meget i løbet af serien. Hun skifter mellem at blive portrætteret som den mishandlede hustru til en mystisk kvinde med en bekymrende adfærd. De to forskellige fremstillinger afhænger af, hvilke hemmeligheder der senest er blevet afsløret.

Serien er præget af mange surrealistiske drømmesekvenser, hvor karaktererne i forlængelse af hinanden har forstyrrende drømme, mere som hallucinationer end mareridt. Med kun seks episoder i den første sæson og en overraskende slutning, venter vi nu i spænding på, om serien vender tilbage til en lige så uventet og absurd anden sæson. Og den lægger tydeligt op til, at der burde komme en sæson 2.

Serien kan imidlertid sammenlignes med en anden psykologiske thriller fra Netflix ’You’, hvor seriemorder Joe går fra by til by for at jage forskellige kvinder og torturere deres bekendte. Det samme format kan muligvis blive overført til en potentiel sæson 2 af ’Behind Her Eyes’, da David og Adele i første sæson flytter for at skabe en ny tilværelse. Det samme vil måske ske for David og Louise i anden sæson?

'Behind Her Eyes' sæson to er dog ikke blevet bekræftet endnu. Du kan se første sæson af serien på Netflix.

Se traileren her

Læs også: Sarah Jessica Parker: Covid-19 vil selvfølgelig være en del af den nye serie

Læs mere om: