TALK OF TOWN

Derfor boykotter Hollywoodstjerner og medier Golden Globes

Ved årets Golden Globe-uddeling blev Hollywood Foreign Press Association kritiseret af både stjerner og følgere på de sociale medier. Nu ser det ud til, at flere medier og kendisser for alvor boykutter prisuddelingen. Læs med her.

Priserne til Golden Globes uddeles af Hollywood Foreign Press Association (HFPA), som er en non-profit organisation, der består af 87 internationale journalister.

I organisationen er der i skrivende stund, selvom over 55 lande er repræsenteret, ikke ét eneste sort medlem.

Det har længe fået flere medier og Hollywoodstjerner til at kritisere prisuddelingne for manglende etik og mangel på diversitet.  

Ved dette års Golden Globes delte værterne, Tina Fey og Amy Poehler, deres undren over, hvordan ’Emily In Paris’ kunne være nomineret til en Golden Globe og ikke serie-favoritten ’I May Destroy You’, der handler om en sort kvinde, der bliver voldtaget.

Læs også: Tårer og hård kritik: Her er højdepunkterne fra Golden Globes 2021

Flere medier boykotter prisuddelingen

Den store amerikanske tv-station NBC er blot ét af de medier, der nu har valgt at boykotte Golden Globes. Beslutningen sker på baggrund af, at HFPA for nyligt lovede at rekruttere flere sorte og farvede medlemmer til foreningen.

I første omgang reagerede NBC positivt på udmeldningen, men nu lyder det i stedet, at tv-stationen vil vente på, om rekrutteringen bliver sat i værk:

- Ændringer af sådan en skala, tager tid og arbejde. Vi føler på det kraftigste, at HFPA har brug for tid til at gøre det ordentligt, siger NBC og oplyser, at de håber på at kunne sende showet igen i 2023.

Andre medier som Netflix, Amazon og WarnerMedia, samt adskillige af Hollywoods største pr-bureauer, vil også først samarbejde med HFPA igen, når foreningen har fået styr på problemerne.

Hollywoodstjerner tager afstand

Tom Cruise tilsluttede sig oprøret mod HFPA, kort efter NBC meldte ud, at de ikke ville sende prisuddelingen, ved at aflevere sine tre Golden Globe-stautetter tilbage i ren protest.

Andre Hollywoodstjerner som Mark Ruffalo og Scarlett Johansson fra ”Avengers” har også tilsluttet sig oprøret. Scarlett Johansson tilføjede også, at visse HFPA-medlemmer har givet hende sexistiske spørgsmål og bemærkninger, der grænser op til seksuel chikane:

- Hvis ikke organisationen laver de nødvendige ændringer, tror jeg, at det er på tide, at vi tager et skridt tilbage fra HFPA, har hun udtalt.

Mark Ruffalo støttede op om sin kollega og oprøret i et opslag på Twitter, hvor han påpegede, at HFPAs reform var ekstrem nedslående.

Hollywood Foreign Press Association har endnu ikke kommenteret på oprøret. Det bliver spændende at se, hvilken tv-station, der sender næste års Golden Globes, hvis ikke de har fået styr på organisationen inden da.

Læs også: 7 Oscar-hemmligheder, der foregår bag kulisserne

Læs mere om: