TALK OF TOWN

Det ved vi om Harry og Meghans bryllup

Nedtællingen er i den grad i gang til årets royale begivenhed i Storbritannien – brylluppet mellem prins Harry og den amerikanske skuespiller Meghan Markle. Bl.a. gæsteliste og kjoledesigner er stadig hemmelige, men efterhånden som vi nærmer os den 19. maj, kommer der flere og flere informationer om, hvad vi kan forvente os af den store dag.

1. Brormand er forlover

Det var ventet, at Harry ville spørge sin storebror, William, om han ville være forlover ved brylluppet, og sådan blev det.

- Prins Harry har bedt sin bror, hertugen af Cambridge, om at være hans forlover ved brylluppet med Ms. Meghan Markle. Hertugen af Cambridge er beæret over at være blevet spurgt og glæder sig meget til at stå ved sin brors side, kom den officielle melding fra kongehuset sidst i april. Harry var også forlover ved Williams bryllup med Kate Middleton i 2011.

Dengang var brudens søster, Pippa, ’maid of honour’, men det forlyder, at Meghan Markle ikke kommer til at have sådan en, for hun vil ikke gøre forskel på sine veninder. Sikkert er det dog, at hun har fået hjælp, råd og vejledning af sine gode veninde Jessica Mulroney, som helt sikkert er med i kirken – og der hviskes også om, at Jessica Muroneys datter, Ivy på fire år, skal være med i følget, sammen med bl.a. prinsesse Charlotte og prins George.

LÆS OGSÅ: Det første møde, frieriet og ringen - alt du skal vide om Meghan og Harrys kærlighed

2. Spice Girls er bryllupsband

Et kongeligt bryllup er åbenbart det, der skal til, for at fem Spice Girls finder sammen igen. Pigebandet, der storhittede i 90’erne, har haft svært ved at få særligt Victoria Beckham til at genbesøge sit alter ego, Posh Spice, men når Harry og Meghan er blevet mand og kone, er efter sigende kryddersildene, der spiller op til dans. Kongehuset har endnu ikke bekræftet, at brudeparret skal danse tæt til ’2 Become 1’, men både Victoria Beckham og Melanie B er kommet til at tale over sig på tv.

3. De vil ikke have gaver

Prins Harry er gået i sin afdøde mors, prinsesse Dianas, fodspor, når det gælder velgørenhed. Og han og hans kommende hustru har bedt deres bryllupsgæster om ikke at medbringe dyre gaver, men i stedet give en donation til en af deres mærkesager. Prins William gjorde det samme, da han blev gift med sin Kate i 2011. Deres Royal Wedding Charitable Gift Fund fik omkring syv millioner kroner i kassen, som blev fordelt mellem 26 velgørende organisationer. Danmarks eget kronprinspar etablerede også Mary Fonden for nogle af de 1,1 millioner kroner, danskerne gav dem i bryllupsgave.

4. Du skal med!

Det kan godt være, du ikke lige har scoret en invitation til det kongelige bryllup, men du kan komme med på første række alligevel. TV 2 er omdannet til Kanal Kongelig fra klokken 9.10 om morgenen den 19. maj og følger begivenhederne til klokken 15.15, hvor de to turtelduer har givet hinanden deres ja og er blevet mand og kone. Natasja Crone og Morten Ankerdal styrer slagets gang i studiet i Tivoli, mens Divya Das og Ulla Terkelsen er med direkte fra England. Hvis du ikke skal sidde klinet til tv’et fra morgenstunden, er det værd at vide, at selve vielsen finder sted klokken 13 dansk tid.

5. Middagen er privat

Når Meghan Markle og prins Harry har sagt ’I do’, er der lagt op til en eftermiddag og aften i festlighedernes tegn. Brudgommens farmor, dronning Elizabeth 2, er vært for den reception, som finder sted umiddelbart efter selve vielsen, i St. George’s Hall. Om aftenen er det prins Charles, der fungerer som vært for den private middag i Frogmore House, hvor Harry og Meghan også fik taget deres officielle forlovelsesbilleder. Det ventes i øvrigt, at bruden vil bryde med traditionerne og holde en tale for sin nye mand foran de ca. 200 gæster.

LÆS OGSÅ: Se Meghan Markles stiludvikling

Læs mere om: