TALK OF TOWN

Dior får kvindelig chefdesigner

Helt som ventet bliver Maria Grazia Chiuri den første kvinde, der står i spidsen for det 70 år gamle franske modehus

For første gang nogensinde bliver en kvinde chefdesigner for modehuset Dior. Det er den 52-årige Maria Grazia Chiuri, der sætter sig i den varme stol denne måned. Dermed var der hold i de rygter, der i længere tid har sat italieneren i forbindelse med det franske modehus. Læs mere HER

- Når man hører en kvinde tale om en anden kvinde – uanset om det så handler om hendes krop, livsstil, den måde hun rejser på, hvad hun har brug for – er det ikke konceptuelt. Det er praktisk. Maria Grazia er meget praktisk anlagt – lige ud ad landevejen, gennemsigtig, og hun er ikke bange for noget. Hun har en familie og et rigtigt liv. Hun udretter noget, lød det fra Sidney Toledano, administrerende direktør i Dior, da ansættelsen af Maria Grazia Chiuri blev offentliggjort.

LÆS OGSÅ: Mary og Frederik på forsiden af Vogue

Her fortalte han også, at Diors nye chefdesigner vistnok har været lun på det job, hun nu har fået, i længere tid. For 20 år siden kontaktede han hende for at høre, om hun var interesseret i at assistere den daværende chefdesigner, John Galliano, med at designe accessories.

­ Hun sagde til mig: ’Jeg kommer ikke for taskerne alene. Jeg vil have det globale job’, afslørede Dior-bossen og tilføjede:

- Nå, men nu har hun det hele.

Maria Grazia Chiuri har siden 2008 været chefdesigner hos Valentino. Det job delte hun med Pier Paolo Piccioli, som nu trækker i tøjlerne hos det italienske modeimperium alene. Tidligere har hun arbejdet hos bl.a. Fendi.

LÆS OGSÅ: Drømmekjoler - Fendi kunne gå på vandet til 90-års-show

Læs mere om: