TALK OF TOWN

Dolce & Gabbana aflyser kinesisk show efter beskyldninger om racisme

Blot få timer inden showstart blev Dolce & Gabbanas kæmpe show i Kina ”udskudt”. Det sker efter brandet høstede massiv kritik for deres nye videokampagne.

Det var blevet markedsført som ’The Great Show’, men Dolce & Gabbana trak stikket på deres kinesiske eventyr få timer inden showstart. Flere prominente gæster havde meldt afbud på de kinesiske sociale medier og det kinesiske modelbureau China Bentley trak også deres 24 modeller fra showet. Frafaldet skyldtes det italienske brands nye videoer, der blev offentliggjort på Instagram, Facebook, Twitter og det kinesiske sociale medie Weibo for at promovere showet.

Den første video udkom søndag og viser en kinesisk model, der forsøger at spise en pizza med spisepinde. I baggrunden kører stereotypisk kinesisk musik, og en fortællerstemme prøver at give kvinden råd til at spise pizza.

Se videoen herunder (OBS: videoen er blevet fjernet fra Instagram, efter artiklen blev udgivet)

I de andre videoer forsøger modellen at spise cannoli og spaghetti.

LÆS OGSÅ: Grammy 2018 får kritik på de sociale medier

Videoerne fik flere brugere til tasterne, og emnet trendede på Weibo inden showet. Nogle kalder videoerne ”ekstremt racistiske”, imens andre ser dem som et humoristisk indslag og har lavet en parodi, hvor en kaukasisk mand spiser suppe med en kniv.

Situationen spidsede yderligere til, da der blev delt screen shots af en privat Instagram-chat, hvor medstifteren Stefano Gabbana angiveligt deler racistiske synspunkter. Gabbana har efterfølgende meddelt, at hans konto er blevet hacket.

LÆS OGSÅ: Marc Jacobs undskylder efter showskandale

UPDATE:

Dolce & Gabbana er efter mediestormen gået ud med en undskyldning på YouTube. Se deres undskyldning her:

 

Læs mere om: