TALK OF TOWN

Filmfans forudsiger: De bliver årets Oscar-vindere

Oscar-uddelingen er lige om hjørnet, og som så mange andre glæder vi os til årets prisfest, der finder sted natten til mandag dansk tid. Men hvem kommer til at gå hjem med en guldmand i hånden, og hvem må gå tomhændet? Få filmfansenes svar her.

Når det 93. Oscarshow løber af stablen søndag den 25. april amerikansk tid, har flere af de nominerede mulighed for at skrive Oscar-historie.

Vinder Anthony Hopkins prisen 'Bedste skuespiller' for sin rolle i ’The Father’, bliver han den ældste vinder i kategorien nogensinde. Samtidig er det også kun anden gang i Oscars historie, at en kvinde kan vinde en Oscar-statuette i kategorien 'Bedste instruktør' - og der er endda to om buddet; Chloé Zao for ’Nomadland’ og Emerald Fennel for ’Promising Young Woman’.

Læs også: Sådan kommer Oscars 2021 til at foregå

Efter årets Oscar-nomineringer blev offentliggjort, analyserede OnBuy.com og Rottentomatoes.com klasseficeringer af de 10 mest populære Oscar-kategorier for at afsløre, hvilke film, der ville vinde på baggrund af filmfans' anmeldelser.

Her er året Oscar-vindere i følge filmfans

Judas and the Black Messiah

Filmen om Black Panther Party lederen Fred Hampton er blandt andet nomineret i kategorien 'Bedste film', og det er tydeligt, at den er seernes favorit til at vinde én af de mest prestigefyldte priser ved Oscar-uddelingen.

Filmen, hvis cast inkluderer skuespillerne Daniel Kalluya og LaKeith Stanfield, har en gennemsnitlig rating på 89,3% ud af 100%, og er derfor storfavorit til at vinde en Oscar for 'Bedste film'.

Læs også: Derfor er filmen om Black Panther-lederen Fred Hampton mere aktuel end nogensinde før

The Father

Anthony Hopkins spiller Olivia Colmans demente far i dramaet ’The Father’. Den anmelderroste film har fået flere Oscar-nomineringer, blandt andet for 'Bedste film', og så er Anthony Hopkins også nomineret til 'Bedste skuespiller'.

Filmens succes ses også i forbindelse med den gennemsnitlige rating på 89,1%, hvilket også gør den til en klar favorit i kategorien ’Bedste film’.

Promising Young Woman

Med en gennemsnitlig vurdering på 84% er Carey Mulligan favorit til at vinde en Oscar-statuette for ’Bedste skuespillerinde’ for sin rolle i ’Promising Young Woman’.

Hun skal "kæmpe" om statuetten side om side med andre store skuespillerinder som Frances McDorman (Nomadland) og Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), der også er nomineret i samme kategori.

Læs også: Promising Young Woman gør op med det stereotypiske billede af kvinder

Prisen for ’Bedste Instruktør’ kan vindes af to kvinder

Det er første gange i Oscars 93 år lange historie, at hele to kvinder er nomineret i kategorien ’Bedste instruktør’.

Chloé Zao, der tidligere på året vandt en Golden Globe for ’Bedste intruktør’ for sin film ’Nomadland’. er nomineret sammen med instruktøren af ’Promising Young Woman’, Emerald Fennel.

Men på trods af dette historiske øjeblik, ser det ud til, at prisen for 'Bedste instruktør' - ifølge fans - går til Lee Isaac Chung for hans semi-selvbiografiske film ’Minari’.

Læs også: Minari og Nomadland: To Oscar-favoritter, du ikke må snyde dig selv for

Den røde løber og ceremonien sendes direkte på TV 2 fra kl. 00:30 søndag den 25. april. 

Læs mere om: