TALK OF TOWN

Forbandelse: Når Oscar flytter ind, flytter manden ud

Reese Witherspoon, Sandra Bullock og Kate Winslet ved, at den findes: Oscar-forbandelsen, der siger, at når en skuespillerinde vinder en Oscar, går hendes parforhold i stykker mindre end et år senere.

Når årets Oscar-uddeling løber af stabelen i Hollywood på søndag, vil der være mange skuespillerinder, der møder op med sommerfugle i de maver, som er gemt inde bag lange, glitrende kjoler.

Og det er måske ikke kun tankerne om, hvorvidt det nu er deres navn, der bliver sagt for enden af ’and the winner is’, når årets skuespillerinde skal kåres, der gør det svært at trække vejret helt ned i maven.

Det kan også være, at nogle af dem har den såkaldte Oscar-forbandelse i baghovedet og overvejer, om det betyder, at deres mand flytter ud, hvis Oscar flytter ind.

LÆS OGSÅ: 5 ting, du skal vide om årets Oscar-nomineringer

Det er nemlig sket rigtig mange gange, at den kvinde, der er blevet kåret som årets bedste ved Oscar-uddelingen, oplever, at hendes parforhold smuldrer efterfølgende. Bare spørg Sandra Bullock, som få dage efter sin triumf i 2010 kunne se sit knuste privatliv tværet ud over alle sladderbladenes forsider, fordi hendes mand, Jesse James, havde været hende utro i flere omgange.

Eller Reese Witherspoon, hvis mand, Ryan Phillippe, forelskede sig i kollegaen Abbie Cornish, havde en affære og skred fra sin hustru og deres to små børn, samme år som hun havde fået guldmanden for rollen som June Carter Cash i ’Walk the Line’.

Eller Julia Roberts, Halle Berry og Gwyneth Paltrow, som alle har set kærligheden fordufte i kølvandet på Oscar-succesen.

Bookmakerne tror på, at det bliver Frances McDormand, der tager Oscar’en i år for sin rolle som krigerisk mor i sorg i ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’. Og den 60-årige veteran behøver måske ikke være alt for bekymret for, om en sejr betyder, at hendes 34 år gamle ægteskab med instruktøren Joel Coen, går i stykker. Hun har nemlig vundet før – for ’Fargo’ i 1997 – uden at hendes parforhold led nogen nød af den grund.

Det samme kan den tredobbelte Oscar-vinder Meryl Streep, der har været gift med kunstneren Don Gummer siden 1978, sige til sig selv. Margot Robbie må være mest nervøs inden den store prisfest. Den australske skuespiller, der er nomineret for sin rolle i ’I, Tonya’, blev gift med filmmanden Tom Ackerton i 2016, og det vil hun nok gerne blive ved med at være.

Sally Hawkins og Saoirse Ronan, som er nomineret for henholdsvis ’The Shape of Water’ og ’Lady Bird’, er begge single – eller i hvert fald meget hemmelighedsfulde, når det gælder deres privatliv.

LÆS OGSÅ: Var de kærester? 14 glemte Hollywood-par

Her får du 9 superstjerner, der ved, at Oscar-forbandelsen findes

Oscar-forbandelsen

Læs mere om: