TALK OF TOWN

Golden Globes-nomineringerne er offentliggjort, og folk er rasende

De nominerede til årets Golden Globes-uddelinger er netop blevet offentliggjort, og internettet er langt fra tilfredse.

De fleste husker nok #OscarsSoWhite-bevægelsen, som protesterede mod manglen på diversitet i filmindustrien efter Oscar-uddelingen kun hyldede hvide skuespillere og instruktører i 2015. Noget tyder på, at prisuddelingsshowet Golden Globes ikke har lyttet til kritikken.

Det er en årlig tradition, at internettet raser over de nominerede til et stort prisshow. De evige diskussioner om, hvem der er blevet snydt, og hvem der ikke har fortjent en nominering, fylder meget i dagene efter offentliggørelsen af årets nomineringer. Men dette års Golden Globes-nomineringer er alligevel meget speciel. 

I kølvandet på nomineringerne, som blandt andet inkluderer den danske hitfilm ’Druk’ for 'bedste udenlandske film,' er internettet gået amok over manglen på diversitet blandt de nominerede.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om 'Sex and the City'-skaberens nye serie 

Det største samtaleemne er den populære Netflix-serie ’Emily In Paris,’ som er nomineret til 'bedste tv-serie (komedie eller musical).' Samtidig er seriens stjerne Lily Collins også nomineret til 'bedste skuespillerinde (komedieserie).'

Selvom ’Emily In Paris’ var et hit hos mange seere, er serien også blevet kritiseret for at være klichefyldt, fuld af stereotyper, og ikke mindst meget whitewashet, når man tænker på, at den foregår i det multikulturelle Paris.

Tonedøv og en joke

Nomineringen af ’Emily In Paris’ kaldes derfor for tonedøvt, når man ser på, hvilke serier, der ikke fik samme hyldest.

Mange peger på den banebrydende serie ’I May Destroy You,’ som har fået stor ros for sin skildring af sortes rettigheder, seksuelle overgreb og samtykke.

Det er ikke kun internettet, der raser over nomineringerne. Forfatteren bag ’Emily In Paris,’ Deborah Copaken, er også overrasket over deres hyldest. Deborah kalder ’I May Destroy You’ for et ”fuldstændigt genialt værk,” og skriver at serien fortjener alle priserne.

LÆS OGSÅ: 6 tv-seruer og film, du skal se i februar 

- ’I May Destroy You’ var ikke bare min yndlingsserie i 2020. Det er den bedste serie, jeg nogensinde har set, skriver Deborah i en klumme i The Guardian.

Flere store overraskelser

Nomineringerne til ’Emily In Paris’ var ikke den eneste overraskelse blandt Golden Globe-annonceringen.

Den populære tv-vært James Corden er nomineret til 'bedste skuespiller (komediefilm)' for hans rolle som den homoseksuelle Barry i filmen ’The Prom.’ Hans præstation er tidligere blevet kritiseret for at være ”en skændsel” for LGBTQ-miljøet, fordi flere mener, at han som heteroseksuel mand skildrede karakteren på en stødende måde.

Kritikken er kun blevet større af, at hans medskuespillere Meryl Streep og Nicole Kidman ikke har fået Golden Globes-nomineringer, selvom begge fik stor ros for deres roller.

LÆS OGSÅ: Se her hvilke 15 serier, som er de mest gensete 

Der er dog også flere nomineringer, som alle er enige om er velfortjente. Ud over ’Druk’ er det værd at nævne musicalen ’Hamilton,’ som er nomineret til 'bedste film (musical eller komedie).' Samtidig er Disneys ’Soul’ nomineret til 'bedste film (animeret),' mens ’The Crown’ er nomineret til 'bedste tv-serie (drama).'

Jane Fonda er også blevet udnævnt til at modtage den berømte Cecil B. DeMille-pris, som hylder personer, der har bidraget stort til underholdningsindustrien.

Golden Globes løber af stablen d. 28. februar, hvor Tina Fey og Amy Poehler endnu engang er værter. 

Læs mere om: