TALK OF TOWN

IN GUIDER TIL BLOGS | 4 du skal følge

Blogging er større end nogensinde før, men hvad er det for noget – og hvem skal man følge. IN guider.

Man scroller, linker og klikker. Det begynder med ’www’ og slutter med ’.dk’. Blogging. Det er større end nogensinde før.

Lige nu regner man med, at der findes 60.000 danske blogs, hvoraf de 7-8.000 jævnligt opdateres.

LÆS OGSÅ: KVINDER MED STIL | Virtuelle fashionistas

Det er rigtig mange blogs, og det kan virkelig være en jungle at finde rundt i. Derfor har IN fundet fire blogs, som er perfekte for dig at følge. Se dem i galleriet nedenfor.
Men først skal du lige blive lidt klogere på fænomenet.

DET’ BIG BUSINESS

Blogging er nemlig ikke bare underholdning, det er blevet big business.

Fx for den 22-årige fitnessinstruktør Jen Selter, der tjener ’mange millioner på sine sponsorerede Instagram-billeder. Og for en række meget unge videobloggere, der havde samlet sig i et Youtube-netværk. I marts 2014 blev de nemlig opkøbt af Disney-koncernen for 2,9 millarder kroner.

LÆS OGSÅ: Skønhedsidealet er under omvæltning

Herhjemme har vi også flere eksempler på bloggende pengemaskiner. Pernille Teisbæk fra bloggen Look de Pernille er en af dem, og ud over sin blog har hun fået sit eget tv-program, der blev vist på TV3 i efteråret.

Men hvordan gør de det? Hvordan tjener de deres penge?
Der er flere måder. Der er blandt andet bannerannoncer, som er de klassiske annoncer på hjemmesider. Så er der sponsorerede indlæg, der dækker over, at bloggeren får penge for at skrive om et produkt, mens en tredje pengemaskine er affiliate-links, der er lidt mere komplicerede.

LÆS OGSÅ: Er det tid til at vinke farvel til de stramme jeans?

Lægger en blogger et outfitbillede op, følger der ofte en ’køb min taske til 1.000 kr. HER’-billedtekst. Køber læseren tasken, og affiliate-linket er fx 10 procent værd, får bloggeren 10 procent af de 1.000 kr., læseren har købt tasken for. En aftale, online-butikkerne laver med bloggerne, fordi bloggerne agerer reklamesøjler for deres produkter.

Se i galleriet, hvor IN har udvalgt fire bloggere, du skal følge.

4 blogs du skal følge

LÆS OGSÅ: SHOW | Chanel prøver noget markant anderledes

Læs mere om: