TALK OF TOWN

Han røvede Kim Kardashian i Paris - nu har han skrevet en bog om det, men tjener ikke en krone

I 2016 blev Kim Kardashian røvet i Paris under Paris Fashion Week. Èn af de medvirkende til røveriet har nu skrevet en bog om episoden, men pengene for salget af bogen går faktisk ikke til ham. Læs hvorfor her.

Under Paris Fashion Week i 2016 trængte fem mænd ind på det luksuriøse Hotel de Pourtalés. Røverne truede medarbejderne på hotellet med pistoler, indtil de brød ind i Kim Kardashians suite kl 02.30 natten til den 3. oktober 2016.

Mændene bandt realitystjernen med tape og kabler, hvorefter de smed hende ned i et badekar og frarøvede hende værdier for over 66 millioner kroner.

De fem mænd, der alle var i alderen 60 til 72 år og efterfølgende blevet kaldt "bedstefarrøverne", blev efter tre måneder anholdt og varetægtsfængslet.

Læs også: Her er de film og tv-serier, du skal se i april

En bog bliver til

Èn af røverne er den 67-årige franskmand Yunice Abbas. Han sad fængslet i 22 måneder, før han blev løsladt på grund af helbredsproblemer.

Abbas er i øjeblikket midt i promoveringen af bogen ’J’ai Séguestré Kim Kardashian: Dans les coulisses du casse du siécle’, som på dansk har titlen ’Jeg kidnappede Kim Kardashian: Bag kulisserne på århundredets kup’.

Foto: Christophe Petit Tesson

I bogen fortæller Abbas om sin medvirken i et af de mest omtalte røverier i nyere tid, der tilsyneladende skulle have været ”den perfekte forbrydelse”, som Abbas beskriver det.

Og faktisk vidste Abbas ikke, hvem Kim Kardashian var, før efter røveriet. I et interview med Paris Match, forklarer han nemlig, at den eneste information han havde fået var, at ”offeret er en kendt rappers hustru”.

I bogen afslører han også, at det var nogen fra Kardashian-familiens inderste cirkel, der havde tippet røverne om, hvor Kim Kardashion var, og hvad de kunne stjæle, samt at han godt vidste, at de ville blive fanget på et tidspunkt:

- Der var for meget pres, som vi slet ikke var forberedt på. Vi vidste ikke, at røveriet ville give så megen omtale, forklarer Abbas.

Læs også: Amanda Gormans nye bog har ét klart budskab til amerikanerne

Og pengene går til...

Bogen omkring røveriet skaber i øjeblikket overskrifter verden over, idet Abbas ikke kommer til at tjene én eneste krone for salget af bogen. Pengene lander i stedet hos den dørmand, der passede sit arbejde på hotellet den nat, hvor røveriet fandt sted.

Ifølge ham var de fem mænd ikke noget nær fredelige "bedstefarrøvere", men derimod meget beslutsomme og bevæbnede kriminelle, hvortil han tilføjer, at Abbas' bog er en uanstændig omgang med sandheden.

Dørmandens advokater har derfor sørget for, at han overtager rettighederne for salget af bogen således, at pengene derfra kan være en kompensation for de traumer, han har fået i forbindelse med røveriet.

Læs også: 9 influencere viser forskellen på instagram og virkelighed

Du kan købe bogen online HER (dog kun på fransk). 

Læs mere om: