TALK OF TOWN

Helena Christensen blev offer for bodyshaming – her er alle reaktionerne

Verdensstjerner kommer Helena Christensen til undsætning, efter eks-redaktør på Vogue Alexandra Shulman anklagede hende for at ligne en ”bordelmutter fra en provinsby”.

Billedet af Helena Christensen fra model Gigi Hadids fødselsdag er gået verden rundt. Den 50-årige fotograf, model og designer var mødt op til fest i højtaljede jeans og en blondebustier. Tøjvalget fik tidligere redaktør på Vogue UK til tasterne og i en klumme for den engelske avis The Daily Mail kritiserer hun Helena Christensens tøjvalg, som hun ikke mener er passende for en 50 årig.

- Når kvinders kroppe ikke længere er fødedygtige, synes vi det er foruroligende og tragisk at vise dem frem. Jeg siger ikke, at det er fair, men det er sådan det er, skriver Shulman blandt andet i sin klumme, som har fået mange reaktioner. Læs hele klummen HER.

LÆS OGSÅ: Modeverdenen hylder modne kvinder

Helena Christensen har også selv lagt et billede på Instagram af sit bustier-outfit, hvor hun opfordrer kvinder til at løfte og bakke hinanden op:

Oscar-vinder Julianne Moore og kollegaerne Linda Evangelista og Naomi Campbell bakker Helena op i kommentarfeltet.

- Hun har ingen grund eller berettigelse til at skrive sådan en latterlig artikel. Jeg har kendt dig i 30 år og uanset, hvad du har på, så har du altid båret det med klasse og værdighed! Hold hovedet højt og bevar dit drive. Elsker dig for altid, Helena, skriver Naomi Campbell.

Også Shulmans efterfølger i chefstolen på Vogue UK Edward Enninful skriver:

- Du er SMUK indvendig og udvendig.

Vogue UKs moderedaktør og magasinets forelægger stemmer også i, og kommentarfeltet under Helenas billede har i skrivende stund mere end 600 kommentarer, der er fuldstændig uenige med Shulman.

LÆS OGSÅ: Karl Lagerfelds mest kontroversielle udmeldinger

Læs mere om: