TALK OF TOWN

Her er de dyreste smykker i den britiske kongefamilies samling

Smykkesamlingen, som sammenlagt har en værdi af knap 119 millioner danske kroner, er gået gennem flere generationer, og det forstår vi godt. Læs med her og find ud af, hvad nogle af den britiske kongefamilies smykker er værd.

De kongelige bærer ofte diademer, brocher, halskæder eller andre smykker med unikke diamanter, rubiner og smaragder. Og særligt bliver der skruet op for smykkerne, når der skal være fest. 

Læs også: Så meget ville smykkerne fra Bridgerton koste i virkeligheden

Men hvor meget er de mange ædelstene, diademer og halskæder egentlig værd? Det har smykkedesigner Roseanna Croft fundet svaret på sammen med onlinesitet OnBuy.com.

Læs med herunder, hvor du kan få et indblik i den britiske royale smykkesamling, der blandt andet indeholder Dronning Marys diamantdidaem, som hertuginde Meghan bar ved sit bryllup med prins Harry i 2018.

Oriental Circlet-diademet: 50.5 millioner kroner

I hele sin regeringstid er dronning Elisabeth II blevet set i mange forskellige former for kroner. En, der er særlig vigtig, er Oriental Circlet-diademet, oprindeligt designet af prins Albert til dronning Victoria. Dronning Elisabeth II er kun blevet set med det én enkelt gang. Diademet har en værdi på omkring 51 millioner kroner. 

Dronning Marys diadem med "frynser": 42.3 millioner kroner

"Frynse"-diademet er blevet videregivet gennem flere generationer. Det var oprindeligt en gave fra dronning Victoria til dronning Mary. Dronning Elisabeth II lånte den på sin bryllupsdag og gav den derefter til prinsesse Beatrice til hendes bryllup i 2020. Diademet anslås til at være mere end 42 millioner kroner værd.

Dronning Marys diamantdiadem: 16.3 millioner kroner

Et andet diadem af historisk betydning, er dronning Marys diamantdiadem, der blev båret af hertuginden af Sussex under sit bryllup i 2018. Vielsen er efterfølgende kåret som et af de største kongelige bryllupper nogensinde. Diamentbandeauet værdiansættes til ca. 16 millioner danske kroner.

Dronning Alexandras bryllupshalskæde: 2.5 millioner kroner

Gaven til dronning Alexandra på hendes bryllupsdag i 1863, var en halskæde lavet af Garrard som en del af en samling, der omfattede et diadem, en halskæde, en broche og et par øreringe til i alt 115.000 kroner. I dag er samlingen dog ”kun” vurderet til knap 2,5 millioner kroner, men hvis smykkerne blev sat på auktion, ville de højst sandsynligt blive solgt for meget mere.

Oprindeligt designet som en choker, er det i dag en af ​​hertuginden af ​​Cambridges yndlingssmykker, der ofte bærer det som et armbånd. Smykket er sat til en værdi på mere end 2 millioner kroner.

Cubitt-shand diadem: 2 millioner kroner

Cubitt-shand diademet tilhørte hertuginden af ​​Cornwalls bedstemor, og hun arvede den, da hendes mor, Rosalind døde. Camilla gav det videre til sin datter Laura Parker Bowles på datterens bryllupsdag i 2006. Diademet er omkring 2 millioner værd.

Læs også: Den hjerteskærende grund til, at Diana aldrig gik i Chanel

Brasiliansk akvamarinhalskæde: 1.2 millioner kroner

Den smukke juvelhalskæde blev givet i gave af den brasilianske præsident til dronning Elisabeth II’s kroning. De ni ottekantede akvamariner er sat til 1.2 millioner kroner eller derover.

Maple leaf broche: 840.000 kroner

Dronningen (sammen med andre medlemmer af den engelske kongefamilie) har flere gange brugt denne specielle broche, der hylder Canada. Den blev givet til hende af kong George V og er mindst 840.000 kroner værd.

Ametyst hjertehalskæde: 416.000 kroner

Hjertehalskæden, der er lavet af perler, diamanter og ametyster, var en bryllupsgave fra dronning Mary til dronning Alexandra. Hertuginden af ​​Cornwall er for nyligt blevet spottet med den, og ifølge Roseanna Croft er den omkring 416.000 kroner værd. 

Fire-strenget perlehalskæde: 208.000 kroner

Sidst, men bestemt ikke mindst, er den fire-strengede perlehalskæde, der blev givet til dronningen af ​​den japanske regering. Både prinsesse Diana og hertuginde Kate har brugt den. Perlerne med platin- og diamantspænden vurderes til 208.000 danske kroner eller derover.

Læs også: 9 gange Kate har kopieret Dianas stil

Læs mere om: