TALK OF TOWN

Hjælp Nescafé med at plante nye kaffetræer

Vores daglige kop kaffe er truet. Verdens største kaffeproducent, Nescafé, advarer, at kaffe inden for få år kan risikere at blive et luksusgode forbeholdt de få, hvis vi ikke gør noget nu.

Det globale kaffemarked er udfordret: Klimaforandringer, der medfører stigende temperaturer og nye nedbørsmønstre, påvirker betingelserne for særligt Arabica-bønnen, som er danskernes foretrukne kaffebønne. Gamle, udpinte kaffetræer, der giver mindre udbytte, og kaffebønder, der dropper kaffen og søger arbejde inden for andre brancher, er blot nogle af de faktorer, der udfordrer danskernes adgang til den uundværlige, daglige kop kaffe.

LÆS OGSÅ: IN GUIDER | Efterårets bedste restaurantåbninger

Derfor har Nestlé lanceret 'Nescafé Planen' - et globalt initiativ der forener ansvarlig kaffedyrkning, produktionsmetoder og forbrug. Målsætningen er bl.a. at plante 220 millioner kaffetræer inden 2020 og uddanne mere end 400.000 bønder i bæredygtige metoder.

Hver eneste gang du køber Nescafé, er du med til at støtte 'Nescafé Planen' direkte. Derudover har Nescafé udviklet SMARTPACK, som både mindsker den miljømæssige påvirkning og øger antallet af donerede kaffetræer. For hver SMARTPACK, der bliver solgt i Danmark, donerer Nescafé et nyt træ til en kaffebonde.

Hvem ved… Måske er det bønnerne fra netop det træ, som ender i din kop kaffe en dag?

 


 

Læs mere om: