TALK OF TOWN

H&M laver denimkollektion af gammelt tøj

Den svenske kæde lancerer Close the Loop-kollektionen, som er lavet af genbrugte materialer. H&M er langtfra den første denimproducent, som tænker ’grønt’. Også bl.a. Levi’s og G-Star Raw har fokus på genbrug og bæredygtighed.

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvad der egentlig sker med det tøj, som bliver afleveret i de mange genbrugskontainere, som står i H&M’s butikker over hele verden? Så er svaret her: Det kommer til at hænge på bøjler lige ved siden af.

Det gamle tøj bliver nemlig genbrugt, og det har nu resulteret i en hel denimkollektion, som går under navnet Close the Loop. Kollektionen, som kan købes i H&M’s butikker og webshop lige nu, indeholder både tøj til kvinder, mænd og børn.

LÆS OGSÅ: H&M afslører nyt samarbejde med design-gigant

Den svenske gigant er langtfra den eneste denim-producent, der har fokus på genbrug og genanvendelse. Flere brands har sat gang i bæredygtige initiativer, der sikrer mere miljøvenlig produktion og længere levetid for alle jeans.

Levis’ er også med på vognen, og snart vil man kunne aflevere sit brugte tøj i Levi’s-butikker og få 10 % rabat, når man køber nyt i forretningen.

Det nye initiativ er led i en større bæredygtighedsplan, der går ud på at reducere forbruget af vand, energi og kemikalier i Levi’s-produktionen. Samtidig er målet, at brandet i 2020 fremstiller sit tøj af 100 procent bæredygtigt bomuld.

LÆS OGSÅ: H&M hylder diversitet

Også Weekdays tænker i genbrug, når det gælder jeans. Brandets limited edition-kollektion er fremstillet af fem slags overskydende denim fra andre produktioner.

Og hollandske G-Star Raw har længe arbejdet med at genanvende plastik-affald i deres jeans. For nylig meddelte brandet, at det nu går i gang med en proces, der skal erstatte de sidste 10 procent konventionel polyester i jeansene med genbrugsplastik. Tiltaget er led i brandets samarbejde med ngo’en Plastic Soup Foundation om at løse problemet med mikrofibre i havene, der udledes fra blandt andet tøjvask.

Se nogle af de lækre styles fra Close the Loop-kollektionen i galleriet: 

Close the Loop, H&Ms genbrugskollektion

Læs mere om: