TALK OF TOWN

Hollywood-heltinder – 3 cool power-duoer

De senere år er Hollywoods kvinder begyndt at alliere sig frem for at konkurrere med hinanden. Mød tre kvindeduoer, der flytter grænser i filmbyen.

Jennifer Konner & Lena Dunham

Duoen bag hitserien ’Girls’, der satte nye standarder for, hvordan piger og kvinder må se ud og opføre sig på tv, har også produktionsselskabet A Casual Romance, hvis erklærede formål er at skabe ligestilling, når det gælder roller til mænd, kvinder, tykke, tynde, hvide, sorte osv. De to kvinder står også bag feminist-nyhedsbrevet Lenny Letter, hvor skuespilleren Jennifer Lawrence har skrevet om ulige løn i Hollywood, og sangerinden Alicia Keys har fortalt om sin beslutning om at droppe at gå med makeup – også på den røde løber. I øjeblikket arbejder Dunham og Konner på en ny tv-serie til HBO, ’Camping’ med Jennifer Garner i hovedrollen.

LÆS OGSÅ: Derfor gik Golden Globes helt i sort 

Reese Witherspoon & Nicole Kidman

De to Oscar-vindere har udviklet sig til en af Hollywoods powerduoer oven på succesen med tv-serien ’Big Little Lies’. Reese Witherspoon forelskede sig i romanen af samme navn, af den australske forfatter Liane Moriarty, og hun tog straks kontakt til Nicole Kidman, som hun mente ville være perfekt til rollen som den på overfladen så perfekte Celeste i dramaet. De to kvinder udviklede projektet sammen, og fik også Laura Dern, Shailene Woodley og Zoë Kravitz med om bord. Det blev så stor en succes, at selveste Meryl Streep har sagt ja tak til en rolle i anden sæson.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Amy Poehler & Tina Fey

Måske en af de første kvindelige powerduoer i filmbyen. De to sjove damer mødte hinanden som helt unge, hvor de lavede impro-teater i Chicago, og har været pionerer, når det gælder kvinder og komik. I 2008 prydede de forsiden på det anerkendte magasin Vanity Fair – i selskab med Sarah Silvermann – under overskriften ’Hvem siger, at kvinder ikke er sjove?’ Poehler og Fey har indspillet en række film, medvirket i og skrevet utallige sketches sammen, og tre år i træk var de værtspar på Golden Globe-uddelingen, hvor de både tog pis på sig selv, hinanden og Hollywoods VIP’er – med stor succes.

LÆS OGSÅ: Laura Dern: Frontkæmper i Hollywood