TALK OF TOWN

Hvor blev dit ungdomscrush af?

Ungdomsklassikeren ’The Outsiders’ om en gruppe utilpassede drenge og unge mænd gav syv skuespillere deres store gennembrud og blev startskuddet til flotte karrierer. Læs her, hvad Matt Dillon, Rob Lowe, Ralph Macchio og co. egentlig går og laver i dag.

Da Francis Ford Coppola for mere end 35 år siden castede en flok mere eller mindre ukendt unge skuespillere til filmen ’Outsideren’, anede han ikke, at han ville komme til at ’udklække’ en syvkløver af film-helte, som skulle komme til at sætte både Hollywood og pigehjerter i brand de næste mange årtier.

Tom Cruise, Rob Lowe, Patrick Swayze, Ralph Macchio, C. Thomas Howell, Emilio Estevez og Matt Dillon bragede gennem lærredet som ungdomsbanden Greasers i filmen, som i år fejrer sin 35-års fødselsdag.

LÆS OGSÅ: Biografiske film - Hvor godt ligner stjernerne?

Alle syv idoler fortsatte i filmbranchen – med moderne film- og tv-klassikere som ’Top Gun’, ’Dirty Dancing’ og ’The West Wing’ på cv’et – og lige nu kan du opleve Matt Dillon som massemorder i Lars von Triers ’The House That Jack Built’ i biografen. LINK

Herunder kan du se, hvad dit ungdomscrush egentlig går og laver nu.

Tom Cruise, 56 år

Tom Cruise er den af de syv ’outsidere’, der har haft den største karriere. Film som ’Top Gun’, ’Rain Man’, ’Jerry Maguire’ og en stribe kapitler i ‘Mission Impossible’-serien har gjort ham til superstjerne, mangemillionær og sexsymbol.

Hans kærlighedsforhold til Nicole Kidman, Penelope Cruz og Katie Holmes har til tider fyldt mere i medierne end hans karriere, ligesom hans forhold til Scientology ofte er blevet debatteret og trukket frem.

I øjeblikket indspiller han opfølgeren til megasuccesen ’Top Gun’ fra 1986. Den har eksisteret på rygteplan i årtier, men nu skulle den være god nok.

LÆS OGSÅ: 4 film du skal se i biografen lige nu

Det forlyder dog, at produktionen er blevet forsinket lidt af, at Tom Cruise denne gang insisterede på at lære at flyve jagerfly rigtigt, inden han trak i Mavericks flyverdragt igen. Filmen får premiere i 2020.

Matt Dillon, 54 år

- Jeg skulle lige forbi min ’starstruckness’. Han er jo min ungdoms kæmpe idol. Gud, hvor var han ’gorgeous’, fortalte Sofie Gråbøl, som spiller over for Matt Dillon i Lars von Triers ’The House That Jack Built’, for nylig til IN. Læs hele interviewet med Sofie Gråbøl her

Læs INs store interview med Matt Dillon her, hvor han fortæller om, hvordan han var nødt til at sætte sig i massemorderens sind.

Og hun er ikke alene om at have og have haft et godt øje til den 54-årige amerikaner. Han har indspillet en eller to film om året siden succesen med ’Outsideren’ – blandt de største hits er ’Vild med Mary’, ’Wild Things’ og ’Crash’, som han blev Oscar-nomineret for i 2006.

LÆS OGSÅ: Dødsfald og sorg - sådan skulle "Sex and the City 3" have været

Skuespilleren har udtalt, at han ikke gider at sidde og vente på, at telefonen ringer med jobtilbud – han vil hellere leve livet. Men det ser nu ud til, at han alligevel har taget sin telefon for nylig, for han har hele fire film på vej, bl.a. dramaet ’Honey in the Head’, hvor han spiller over for Nick Nolte og Emily Mortimer.

C. Thomas Howell, 52 år

Den tidligere rodeo-barnestjerne – ja, det findes – havde allerede medvirket i filmhittet ’E.T.’, da han blev castet til hovedrollen i ’Outsiderne’ – Ponyboy.

Siden fulgte andre ungdomsfilm – bl.a. ’Ungt blod’, hvor han igen spillede sammen med Patrick Swayze – og selv om han ikke blev den mest berømte og begærede af de syv unge stjerner, har han indspillet film lige siden.

LÆS OGSÅ: Last Christmas: Kæmpehittet bliver til en julefilm

De senere år har han også medvirket i flere populære tv-serier, bl.a. ’Criminal Minds’, ’Ray Donovan’ og ’Southland’, ligesom han har gæsteoptrådt i den nye udgave af 80’er-hittet ’Dollars’.

Ralph Macchio, 57 år

Ralph Macchio nærmer sig de 60 år, men den amerikansk-italienske skuespiller har stadig det babyface, der hang på pigeværelser verden over i 80’erne, hvor han efter ’Outsiderne’ cirkelsparkede sig frem i spotlysets første række med rollen som Daniel(-san) i de tre ’Karate Kid’-film.

Siden medvirkede han bl.a. i tv-serien ’Ugly Betty’ og som en outreret udgave af sig selv i ’How I Met Your Mother’, og han kan også opleves som politimand i HBO’s ’Deuce’.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste venner - hvor er de nu?

Emilio Estevez, 56 år

Emilio Estevez har film i blodet. Hans far, Martin Sheen, havde allerede en fod indenfor i Hollywood, da Emilio kom til verden som det første af fire børn – der alle er gået i fars fodspor.

Han forsøgte dog at lægge lidt afstand til farmand ved at bruge sit rigtige efternavn fremfor ’Sheen’, og han slog også ret hurtigt igennem i egen ret. Han spillede sammen med Matt Dillon i ’Tex’ fra 1982, inden de begge blev castet til ’Outisiderne’, og efterfølgende spillede han med i teen-klassikere som ’Breakfast Club’ og ’Kliken fra St. Elmo’.

LÆS OGSÅ: Filmhistorirens 19 bedste badescener

Siden hittede han bl.a. i ‘Young Guns’ og ‘Mighty Ducks’, men har de senere år snarere stået bag kameraet end foran. Han har instrueret flere film, bl.a. ’Bobby’ om mordet på Robert Kennedy og for nylig ’The Public’, som var med på filmfestivalen i Toronto tidligere i år.

Patrick Swayze, døde som 57-årig i 2009

Patrick Swayze spillede storebror Darrel i ’Outsiderne’, og den flotte texaner var da også 10-12 år ældre end sine kolleger på filmen.

Måske derfor blev han ikke på samme måde som dem hængende i ungdomsfilmene, men medvirkede bl.a. i borgerkrigs-tv-serien ’Nord & Syd’, inden han dansede sig ind i både pige- og kvindehjerter som den tilsyneladende barske Johnny i ’Dirt Dancing’ fra 1987 og holdt flammen i live som genfærdet Sam i ’Ghost’ fra 1990.

LÆS OGSÅ: Top 4 serier, du skal se lige nu

I 2008 fik han konstateret kræft i bugspytkirtlen, og han døde halvandet år senere. Den sidste film, han lavede, var ’Powder Blue’, hvor han delte lærredet med bl.a. Jessica Biel, Forest Whitaker og Eddie Redmayne.

Rob Lowe, 54 år

Rob Lowe og Emilio Estevez kendte allerede hinanden som børn, hvor de også hang ud med Emilios bror Charlie Sheen. De tre unge skuespillere var også en del af det slæng, der i 80’erne blev kaldt ’Brat Pack’ og festede godt igennem.

Hammeren faldt, da Rob Lowe i 1988 måtte i retten for at have haft sex med en mindreårig pige – og optaget det på video. Han slap dog med 20 timers samfundstjeneste, men kom ud på den anden side, clean og mere moden.

Han har været gift med makeupartisten Sheryl Berkoff siden 1991, og de har to voksne sønner. Efter ungdomsårene, hvor han medvirkede i hit-film som ’Kliken fra St. Elmo’, ’Dig og mig’ og ’Youngblood’, har han især gjort sig bemærket på tv.

Han spillede politisk rådgiver i ’The West Wing’ – over for sine gamle legekammeraters far, Martin Sheen – og har også medvirket i bl.a. ’Brothers & Sisters’, ’Parks and Recreation’ og ’Californication’.

LÆS OGSÅ: Hvem skal være den næste James Bond?