TALK OF TOWN

Ikonisk Pirelli-kalender med Hollywood-stjerner helt uden Photoshop

Den ikoniske Pirelli-kalender har i år skrottet redigeringen for at vise de fantastisk smukke og dygtige Hollywood-stjerner som de er. Modefotograf Peter Lindbergh står bag kameraet, mens blandt andet Helen Mirren, Nicole Kidman og Julianne Moore står foran.

Den redigerede skønhed, den der har været igennem Photoshop og ofte er blevet retouchet til ukendelighed, er efterhånden blevet en umoderne størrelse. I hvert fald, hvis man spørger modefotograf Peter Lindbergh, der har skudt dette års ikoniske Pirelli-kalender.

Peter Lindbergh, der i mange år har fotograferet for Vogue, har skudt 14 af Hollywoods absolut dygtigste kvindelige skuespillere, blandt andet Charlotte Rampling, Penelope Cruz og Jessica Chastain, men i modsætning til, hvad man plejer at gøre, har han ladet dem stå uredigeret hen.

Der er blevet brugt meget kort tid på stylingen, som er helt simpel, og alle unaturlige poses var bandlyst på shootet. Fotoserien handler om at finde ind til mennesket, og fokus er på det, skuespillerne kan, ikke på, hvordan de ser ud – eller rettere ser ud, når de er blevet redigeret.

LÆS OGSÅ: Sidste år fokuserede Pirelli-kalenderen på at fremhæve stærke, kloge og kreative kvinder som sexede

Derfor har Nicole Kidman rynker i panden. Derfor kan man se Julianne Moores fregner. Derfor er Uma Thurman uden makeup. For at komme væk fra det normalt efterstræbelige perfekte, unaturlige og unge.

Pirelli-kalenderen

Pirelli-kalenderen er udkommet siden 1963, og lige siden har den vakt opsigt, når den udkom. Kalenderen har altid været skudt af de allerdygtigste fotografer som Annie Leibovitz, Mario Testino og Terry Richardson, og de har altid haft verdens største skuespillerinder, mest kendte modeller og lækreste mænd som motiv.

Kalender udgives kun til et eksklusivt udvalg af dækfirmaet Pirellis kunder, men i 2015 udkom en coffee-table book med de bedste og smukkeste billeder af kalenderen gennem tiden. Du kan købe bogen HER 

Skuespillerne, der er blevet fotograferet til dette års Pirelli-kalender, tæller Julianne Moore, Alicia Vikander, Nicole Kidman, Uma Thurman, Jessica Chastain, Helen Mirren, Rooney Mara, Kate Winslet, Lupita Nyong'o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Penelope Cruz, Zhang Ziyi og Robin Wright.

IN har desværre ikke mulighed for at vise alle billederne, men blot et udvalg - se dem i galleriet herunder:

Uddrag af årets Pirelli-kalender

LÆS OGSÅ: ÅRET DER GIK | De (20)16 største kulturelle øjeblikke vi vil huske året for