TALK OF TOWN

Jane Birkin kræver navn fjernet fra ikonisk Hermès-taske

Det britiske stilikon, Jane Birkin, vil ikke længere lægge navn til den verdensberømte Birkin Croco Bag efter hård kritik af modehusets produktionsmetoder.

Den 68-årige Jane Birkin har lagt navn til en at de mest eftertragtede og berømte tasker nogensinde - The Birkin Croco Bag, fra det franske modehus Hermès. Nu beder hun dog modehuset om at fjerne hendes navn fra kult-tasken, efter dyreretsorganisationen PETA for nyligt offentliggjorde en undersøgelse, der viser at Hermès får skind fra en texansk krokodillefarm med yderst kritisable forhold.

I en pressemeddelese udsendt denne uge, fortæller hun: "Efter at være blevet gjort opmærksom på den grusomme praksis af slagtning af krokodiller til produktion af Hermés-tasker, der bærer mit navn, har jeg bedt Hermès Group om at omdøbe Birkin-tasken, indtil bedre praksis kan implementeres til fremstilling af denne taske"

LÆS OGSÅ: Ny eksklusiv taskekollektion fra Hugo Boss

Hermès har igangsat en undersøgelse for at klarlægge forholdene hos krokodillefarmen. I en udtalelse til People Magazine, understreger modehuset, at den pågældende krokodillefarm fra undersøgelsen ikke er ejet af Hermès, og at krokodilleskind fra denne farm ikke bliver brugt til Birkin tasken. Modehuset slår fast i udtalelsen, at de selv var chokerede over de offentliggjorte billeder, og fremover vil sørge for, at alle regelbrud bliver udbedret og sanktioneret. 

Den ikoniske taske har en bred fanskare over hele verden, og skulle man være interesseret i en af de smukke modeller, kan ventetiden på en Birkin Bag være op til seks år.


Højtprofilerede stjerner, som britiske modedesigner Victoria Beckham, ses ofte med Birkin tasken over armen. Foto: AOP.

Kilde: TIME Magazine

LÆS OGSÅ: Benedikte Utzon lancerer brand til kurvede kvinder

 

Læs mere om: