TALK OF TOWN

KALENDERPIGER | Det er sexet at være en stærk, klog og kreativ kvinde

Det er en ny type kvinder, der pryder den ikoniske Pirelli-kalender for året 2016. IN har set lidt nærmere på tendensen og samlet de flotte billeder i et galleri.

For treogfyrrende gang udkommer det italienske dækfirma Pirellis ikoniske kalender. Men noget er anderledes i år.

Det er nemlig en anden type kvinder, der pryder kalenderen, end man er vant til.

Siden 1963, hvor kalenderen blev lavet første gang, har den været fyldt med billeder af de største modeller i verden. Kate Moss, Gisele Bündchen, Naomi Campbell og danske Helena Christensen og Freja Beha Erichsen er bare nogle af dem. Og hver gang er de blevet skudt af nogle af de bedste fotografer, der tæller blandt andre Patrick Demarchelier, Mario Testino og Terry Richardson.

LÆS OGSÅ: INSTAGRAM | Kurvede modeller

Men i år er det ikke slanke supermodeller, der nøgen poserer til glæde for mandens øje. Det er til gengæld kvinder, der har noget andet end deres ydre at byde på. En nytænkning fotografen Annie Leibovitz var positivt overrasket over, da Pirelli kontaktede hende.

- Pirelli sagde, at de ønskede en forandring. De foreslog idéen om at fotografere fremtrædende kvinder. Jeg troede ikke på dem. Men vi tog bare billeder af utrolige, kloge, kreative og fantastiske kvinder, siger hun.

De utrolige, kloge, kreative og fantastiske kvinder er blandt andet tennisspilleren Serena Williams, musikeren Patti Smith og kunstneren Yoko Ono. Det er komikeren Amy Schumer, bloggeren Tavi Gevinson og filantropen Agnes Gund.

LÆS OGSÅ: Maria Gerhardt er kåret som årets kvindelige kulturikon

Alle sammen kvinder, der ikke passer ned i en kasse i størrelse 34 og med en højde 180 cm, men kvinder, der er dygtige inden for hver deres hverv.

Og det er en noget, der vinder mere og mere indpas, og noget vi er rigtig glade for på IN, hvor vi hver måned hylder de utrolige, kloge, kreative og fantastiske kvinder – og selvfølgelig også alle de smukke.

PSST… Pirelli-kalenderen bliver desværre ikke sat til salg, og det er kun et udvalg af Pirellis kunder, celebrities og kongelige, der får den. Men i oktober udkom bogen ’Pirelli - The Calendar. 50 Years And More’, der samler alle de fantastiske billeder i en coffee table book, og den kan du køber HER

Se et lille udsnit af billederne i galleriet

Pirelli-kalenderen

Læs mere om: