TALK OF TOWN

Kan kvinder være lige så sjove som mænd?

Det er en ond stereotyp, at kvinder ikke kan være sjove. Den er heldigvis meget nem at mane i jorden. Gør plads for nogle af de sjoveste kvinder i Danmark.

Det er efterhånden et uddebatteret spørgsmål: Kan kvinder være lige så sjove som mænd? For svaret er såre simpelt: Selvfølgelig – mindst!

Og heldigvis bliver det mere og mere tydeligt i film, radio, podcasts og på comedy-scener verden over.   

Standuppens kvinder er nogle af dem, som er med til at bane vejen for andre kvinder, være talerør for en generation og som udfordre en branche fuld af mænd og fordomme om kvinder som værende humoristisk underlegne.

Komikerne Aparna Nancherla og Jen Kirkman er nye ansigter for & Other Stories' festkollektion.

Komikerne Aparna Nancherla og Jen Kirkman er nye ansigter for & Other Stories' festkollektion.

- Historisk mener jeg, at kvindelige komikere er blevet uretfærdigt dømt for at snakke meget om deres udseende, kropsspørgsmål eller deres personlige liv, selv om det ellers er emner, der lægger et pres på kvinder i samfundet. Så selvfølgelig vil vi tale om dem på scenen. Det er næsten, som om kvinder som udgangspunkt forventes at køre på 'heteroseksuelle mænds interesser' for at blive betragtet som ægte komikere, fortæller den amerikanske komiker Aparna Nancherla til & Other Stories, som hun netop er indgået i et samarbejde med sammen med sin komikerkollega Jen Kirkman. De to er ansigter for brandets nye festkollektion, som er dedikeret til kvinders humor. Se nogle af de sjove film som komikerne har lavet i samarbejde med & Other Stories i bunden af artiklen.

LÆS OGSÅ: Hollywood-heltinder - 3 cool powerduoer

I USA er det kvinder som Amy Schumer, Tina Fey, Julia Louis-Dreyfus og Lena Dunham, der viservejen. I Danmark har vi heldigvis en hel stribe sjove kvinder, der tør tale frit og ikke er bange for at dele ud af sig selv for at give os andre smil på læben.

10 sjove danske kvinder, du kan følge

Giv plads til sjove danske kvinder i dit Instagram-feed og på din podcast-lytteliste. Her er 10 af slagsen, som nok skal få dig til at trække på smilebåndet.

1. Sisse Sejr

Podcasten Helt ærligt, mor

Graviditet, forældreskab, morkrop, barsel – det hele bliver vendt, når journalist og radiovært Sisse Sejr inviterer powerkvinder, tidligere IN-forsidemodeller og – naturligvis – mødre, som Alice Stadil og Andrea Elisabeth Rudolph, ind til ærlige samtale om rollen som mor.

2. Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Podcasten Sitter

Intet er for småt, helligt eller underligt, når de to storsnakkende kvinder skuespiller Iben Hjejle og tv-vært Signe Lindkvist griber mikrofonen. De har meninger om alt, og kemien mellem de to er fantastisk.

3. Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn

Podcasten Fries before guys

Med adskillige år på bagen må venindeparret Nanna og Josephine siges, at være nogle af de første til at præsentere samtalepodcasten herhjemme. Her får du et absolut ærligt indblik i livet som en moderne, dansk kvinde i 20’erne på både godt og ondt.

4. Ditte Hansen og Louise Mieritz

Filmen Ditte & Louise

Efter to sæsoner og en halv million seere på DR, vendte duoen tilbage i spillefilmen ’Ditte & Louise’, som fik ros af anmelderne. De to skuespillere er både fantastisk sjove og tåkrummende på samme tid og forsikrer om, at kvinder bestemt kan have humor på højt plan.

5. Signe Molde-Amelung

Instagram

Signe Molde har haft flere værtsroller på tv gennem årene, men har især fået ros for det prisvindende program ’Quizzen med Signe Molde’, hvor hun elegant og kærligt har grillet alle landets politikere og meningsdannere. Følg hendes på Instagram, hvor hun stadig laver sjov og ballade med et politisk tvist, selv om hun har sagt farvel til ’Quizzen’.

6. Sofie Linde

Instagram

Med over 370.000 følgere på Instagram beviser tv-vært Sofie Linde, at hun har en humor, som de fleste kan være med på. Især under graviditeten og efter fødslen af lille Trine har Sofie underholdt med ærlige og tåkrummende hverdagsanekdoter, som hun også har delt ud af i bogen ’Fårking gravid’.

7. Sanne Cigalle Benmouyal

Instagram

Journalist og radiovært Sanne Cigalle Benmouyal giver dig et levende indblik i dialogerne med dem, hun møder på sin vej blandet med finurlige observationer, der giver dig stof til eftertanke og et grin med på vejen.

8. Ayse Dudu Tepe

Instagram

Journalist og radiovært Ayse Dudu Tepe er kendt for at stå frem med sine meninger og vende tabuer, også selv om det kan kaste kritik og fordomme af sig. Følg hendes profil, hvor hun med tør humor både deler samtalerne med ”barnet”, kommentarer til dansk politik og hvad hun ellers føler vigtig at dele.

9. Satie Espersen og Astrid Højgaard

Podcasten Tændt

Radioværterne Satie Espersen og Astrid Højgaard løfter dynen og lukker op for godteposen med deres P1-udsendelse ”Tændt”, der på ublu og humoristisk vis vender alle aspekter af sex.

10. Petra Nagel

Instagram

Tv-vært Petra Nagel har inviteret Danmark med på akavede dates rundt i verden, og senest gav hun seerne førsteparket til fødslen af hendes søn. Hendes Instagram-profil omhandler kropspositivitet, parforhold og familieliv uden filter.

LÆS OGSÅ: Hvor blev dit ungdomscrush af?

Se de små videoer, som Aparna Nancherla og Jen Kirkman har lavet i samarbejde med & Other Stories:

 

Læs mere om: