TALK OF TOWN

KØNSLØS | Zara lancerer unisex-kollektion – til stor debat

Zara har lanceret en kollektion med unisex-tøj. Det har skabt en stor debat om ”det kønsløse” på de sociale medier.

Det spanske high street-brand Zara har lanceret en kollektion kun med unisex-tøj, altså tøj, der både kommer til at hænge på bøjler i Zara-butikkernes kvindeafdelinger – og herreafdelinger.

LÆS OGSÅ: TØR DU? | Hop i herrernes garderobe

Zara rammer lige ind i en tidsånd i moden, hvor det kønsløse er i fokus, og hvor modeeksperter taler om et såkaldt flydende køn. Fx er Guccis kollektioner svære at kønsadskille, Acne laver kjoler til mænd, og flere af de store modehuse – fx Louis Vuitton og Vivienne Westwood – har lavet reklamer til kvinder med herremodeller i kvindetøj.

Ligeledes har det britiske stormagasin Selfridges åbnet en afdeling reserveret til unisextøj, fordi flere og flere nye brands ikke kønsmærker deres tøj.

LÆS OGSÅ: SAINT LAURENT | Første haute couture-kollektion siden 2002

TIL STOR DEBAT

Zaras nye unisex-kollektion består fx af basis-items som T-shirts, jeans, sweatshirts og –pants. Netop dét har fået flere til tasterne på de sociale medier, for hvad er egentlig unisex-tøj?

På Twitter skrev brugeren Tyler Ford fx:
”Hvornår vil vi bevæge os væk fra, at kønsløs tøj er T-shirts og sweatpants? Hvordan er det modigt?”

Tyler Ford fortsætter:
”Sådan laver du en kønsneutral kollektion: Fjern de kønnede skilte i butikken og tilføj flere størrelser. Tøj er allerede for alle. Gør som du siger: Hyr trans- og ikke-binære-modeller i alle størrelser, racer og evner straks.”

Og Tyler Ford bakkes op af mange andre brugere.

LÆS OGSÅ: ILLUM hyldes som et af verdens mest spektakulære stormagasiner

TØJ FOR ALLE

Måske har Tyler Ford en pointe, for er tøj ikke allerede for alle – og dermed også begge køn?

IN sætter fokus på netop dette i det næste nummer, der kommer på gaden d. 17. marts. Læs det, hvis du kunne tænke dig at blive klogere på køn i moden og kulturen.

Indtil da kan du tjekke denne guide med stylingtips, hvor IN har fundet fem items – lavet til mænd – du sagtens kan bruge i din egen garderobe, hvis du også tror på, at tøj er til alle. 

LÆS OGSÅ: NYHED | Se Rihannas skokollektion med Manolo Blahnik