TALK OF TOWN

Kvindelige politikere afgør Europas fremtid – avis ’anmelder’ deres ben

Avisen Daily Mails dækning af et topmøde mellem to af Europas mest magtfulde politikere har fået de sociale medier til at gløde. Hvorfor? Fordi ’dækningen’ handler om, hvem af dem der har de pæneste ben.

Tumpet. Perverst. Mandschauvinistisk.

Det er bare tre af de ord, omverdenen har brugt til at omtale den engelske avis Daily Mails dækning af et politisk topmøde mellem Storbritanniens premierminister, Theresa May, og Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon.

De to kvinder mødtes for at tale om Storbritanniens exit af EU – et farvel, som den skotske minister og et flertal af hendes kolleger stemte imod, og som kan betyde, at Skotland trækker sig ud af den britiske union. Men det var ikke konsekvenserne af Brexit eller de to kvinders magtfulde position i Storbritannien og Europa, der var fokus på i Daily Mail.

Det var derimod deres ben. Billedet af May og Sturgeon røg på forsiden af avisen med overskriften ’Never mind Brexit – who won Legs-it?’ – som om de to var del af en skønhedskonkurrence og ikke sad med Europas fremtid i deres hænder. Inde i avisen fortsatte ’dækningen’ af mødet.

’Der er ingen tvivl om, at begge kvinder ser deres stænger som det bedste våben i deres fysiske arsenal. Mays berømte lange stylter er nydeligt anrettet, mens Sturgeons kortere, men åbenlyst mere velformede skanker er mere indladende’, lød det bl.a. i ’analysen’ fra den – kvindelige! – journalist.

Journalisten har selv fortalt, at artiklen var et forsøg på at gøre en svær sag mere spiselig, men hun og avisen er blevet angrebet fra alle sider.

’De beslutninger, to kvinder træffer, afgør, om Storbritannien lever videre. Avisforsiden handler om deres lemmer. Klart nok’, tweetede politikeren Yvette Cooper sarkastisk.

’50’erne har ringet. De vil have deres overskrift tilbage’, lød det tørt på Twitter fra den tidligere Labour-leder Ed Miliband, mens partiets nuværende frontfigur, Jeremy Corbyn, rasede:

’Vi skriver 2017. Den type mandschauvinisme hører fortiden til. Skam jer, Daily Mail’.

Hverken May eller Sturgeon har kommenteret sagen – den eneste melding fra May-lejren lyder, at premierministeren ikke blander sig i, hvad aviserne skriver på deres forsider.

LÆS OGSÅ: Den bedste kultur lige nu – fra Tal R til feministisk tegneserie

Læs mere om: